Somrig supersmoothie – och tävling! – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Somrig supersmoothie – och tävling!

Somrig supersmoothie.

Verum utser just nu Sveriges godaste smoothie och jag har bidragit med ett enkelt och gott recept. En smoothie som svalkar i sommarvärmen!

Jag älskar smidiga smoothies med få ingredienser som går snabbt att göra, är goda men samtidigt nyttiga. Dricker gärna smoothie till frukost på sommaren och kompletterar ofta med ett kokt ägg och en smörgås. Dricker du enbart smoothie kan du testa att ha i en näve havregryn eller en banan för att göra den mer mättande. Nu börjar mer och mer färska bär dyka upp i affären, men det går lika bra att använda frysta om du vill. Då behöver du ingen extra is. Min somriga supersmoothie är extra god efter ett träningspass, så ut och rör på dig 30-60 minuter på morgonen innan du njuter av denna goda dryck.

Ingredienser
Valfria bär, blanda gärna
Verum naturell yoghurt 4%
Kokosvatten
Is

Gör så här:
Mixa ihop bären som är fyllda av nyttiga antioxidanter, yoghurt som ger bra med protein, kokosvatten för att smoothien inte ska bli så tjock i konsistensen och för att det är en bra törstsläckare och bra för kroppen (går även bra med vanligt vatten om du inte gillar kokosvatten). Häll upp drycken i ett glas, gärna med ett par isbitar i. Njut av kicken du ger dig själv på morgonen!

Men – jag vet att det finns massor av smarriga smoothierecept som ni använder ni av. Nu kan ni passa på att tävla här i bloggen – läs här hur du gör för att vinna en stavmixer, produktcheckar från Verum och smoothiemuggar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Ett effektivt tips är att istället för att äta ett kokt ägg, är att helt sonika kläcka ner ett rått ägg i smoothien. Smakar ingenting alls av ägget men det blir en sabla snabb frukost om man inte hinner stå och koka men ändå vill ha proteinet!

 2. Kicki

  Kan du förtydliga vad kokosvatten är (antar att det innehåller kokosmjölk?) och vad eventuella fördelar är jämfört med vanligt vatten? Lite nyfiken här 🙂
  Tack för en trevlig blogg! 🙂

  1. Spark i baken

   Nej, det är inte kokosmjölk. Det är en klar vätska, finns i unga gröna kokosnötter (brukar gå att köpa och dricka direkt ur nöten på stränder utomlands). Smaken är lite söt och speciell, antingen gillar man den eller inte. Går att köpa på fler och fler ställen då det är en väldigt hypad produkt just nu. Drycken sägs återfukta kroppen snabbare än vanligt vatten.

 3. Emmas träningsblogg

  Älskar att det finns färska bär i butikerna! Men längtar efter de svenska jordgubbarna – de är helt klart godast! Jag har ALLTID frusna bär i frysen och använder de både till det ena och det andra. Funkar superbra i smoothies, men även i kesellan eller keson 🙂 ÄLSKA BÄR!