Just nu är jordgubbarna som godast, vi har köpt hem svenska söta bär och toppar morgonfilen med. Älskar att dela bären med skeden och se filen få rosa swirl i sig. Även sparrisen är god, och gårdagens middag blev lax och sparris i ugn, serverat till ris, en citronklyfta och skagenröra.
Härlig sommarmat när den är som bäst! – även om jag längtar efter semesterns grillningar med start nästa vecka … inne i stan blir det tyvärr ingen grill för vår del.
Vad tycker du är godast att äta på sommaren?
Måste tipsa om en PERFEKT efterrätt nu på sommaren. Skiva jordgubbar i en skål och häll på lika mängd socker och pressa citron över. Blanda gärna i mynta också. Blanda och låt stå en stund. Det ska bli sådär härligt lite såsigt runt jordgubbarna, men inte mosigt. Vispa grädde lätt och blanda med lite vanilj. Jag använde ekologisk Bourbon vaniljpulver. Servera jordgubbarna i glas och toppa med grädden. Jordgubbarnas smak tas verkligen fram, enkelt att göra och alldeles ljuvligt! Det handlar bara om svenska gubbar och bra produkter!
Jag älskar vattenmelon! Kan äta hur mycket som helst :). Grillad lax och halloumi går inte heller av för hackor.