Spark i baken

Snabbpizza med nyttigheter

Igår kväll var Glenn iväg och dömde innebandy, Charles somnade tidigt tack vare att han inte hade somnat på förskolan och jag hade ingen ork att laga middag åt bara mig själv. Men så kom jag på att jag hade tortillabröd (deras nya som är tjockare för att passa bra att göra pizza på), som jag fick med mig hem i Loppipåsen på Underbara Barn-mässan förra helgen. Därför slängde jag snabbt ihop en liten pizza till mig själv.

Tomatsås, spenatblad, skogschampinjoner, paprika, cocktailtomater, ost och oregano. In i ugnen på 250 grader i runt tio minuter och min middag var klar. Så gott och enkelt. Hade Charles inte somnat så tidigt hade han älskat maten. Även om pizza i regel inte är den nyttigaste maten går det att göra den rätt hälsosam beroende på vad man väljer att toppa den med. Sedan handlar allt som vanligt om proportioner. Jag tycker det är ett toppensätt att få i sig själv (och sitt barn) en massa grönsaker på ett festligt sätt. Kanske något för helgens mys?

Efter tio minuter i ugnen. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Ser jättegott ut! Får nog göra en egen pizza till helgen. Så mycket godare än köpepizza. Jag öser alltid på med grönsaker av alla dess slag 🙂

  2. Camilla

    Idag är en sån dag bär de går i ett. Stod precis å funderade på vad ja ska få i mig till middag – då ja vet att ja kommer komma hem vrål hungerig
    Du löste just de:) tack!

  3. Ewe

    Åh tack för tipset! Jag tränar mkt för tillfället och tänker på vad jag stoppar i mig. Det här alternativet såg både supergott och nyttigt ut! Vanlig pizzadeg man gör själv är inte ett alternativ för tillfället så det här var superbra