Spark i baken

Recept: vegetarisk lasagne med rotsaker

Matlagning i lördags.

Ofta vill jag laga mat som går snabbt, men ibland tar jag mig tid och tillagar favoriter som kräver en längre stund i köket. Vegetarisk lasagne med rotsaker i är en sådan rätt. Receptet kommer från Majas klimatmat och några gånger varje år river och hackar jag alla grönsaker och tillagar rätten då jag tycker den är supergod. I lördags var en sådan dag och nu kan jag njuta av goda rester. Vill du testa maträtten har du receptet här:

GRÖN LASAGNE
Ingredienser:
400 g rivna rotsaker; motötter, kålrot, rotselleri
1 stor gul lök
rapsolja
400 g krossade tomater
½ dl tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 ½ dl mjölk
2 krm vitpeppar
salt
2 msk färsk basilika eller 2 tsk torkad
lasagneplattor
500 g keso

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv grönsakerna. Hacka löken. Fräs lök och rotsaker i lite olja. Rör i tomatkross, tomatpuré, buljong, grädde, mjölk, salt och kryddor. Låt såsen koka upp.

Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en form. Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Smaklig spis!

Rykande het lasagne.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fia

    Ser supergott ut!! 🙂 Har ett litet önskemål. Skulle du vilja skriva ett inlägg om träningsskor? Är i behov av ett par nya men det känns som en djungel och i butiken kände jag att jag inte fick så mycket hjälp.