Spark i baken

Recept: Mörk tryffel

Tre olika sorters tryfflar.
Tre olika sorters tryfflar.

Förra veckan gav jag er receptet på vegetarisk skinka som Ulrika Davidsson har komponerat. Denna vecka får ni tre goda tryffelrecept lagom till jul:

Apelsintryfflar – 20 st
200 g mörk choklad
finrivet skal av en apelsin
1 msk honung
50 g kesella
½ dl kakao

Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ner apelsinskal och honung. Ta av från värmen och rör ner kesella. Forma smeten till bollar och doppa i kakao. Ställ kallt.

Blåbärstryfflar – 20 st
200 g mörk choklad
1 dl torkade blåbär
1 msk honung
50 g kesella
½ dl kakao

Smält chokladen över ett vattenbad. Finhacka blåbären. Blanda ner blåbär och honung. Ta av från värmen och rör ner kesella. Forma smeten till bollar och doppa i kakao. Ställ kallt.

Gojibärstryfflar – 20 st
200 g mörk choklad
1 dl gojibär
1 msk honung
50 g kesella
½ dl kakao

Smält chokladen över ett vattenbad. Finhacka gojibären. Blanda ner gojibär och honung. Ta av från värmen och rör ner kesella. Forma smeten till bollar och doppa i kakao. Ställ kallt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    åhh.. blåbärstryffel låter gott. Själv gjorde jag lingontryfflar. Men tänk – en kombo kanske, alltså lingon/blåbärstryfflar?Det vore nåt det.