Förra veckan gav jag er receptet på vegetarisk skinka som Ulrika Davidsson har komponerat. Denna vecka får ni tre goda tryffelrecept lagom till jul:
Apelsintryfflar – 20 st
200 g mörk choklad
finrivet skal av en apelsin
1 msk honung
50 g kesella
½ dl kakao
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ner apelsinskal och honung. Ta av från värmen och rör ner kesella. Forma smeten till bollar och doppa i kakao. Ställ kallt.
Blåbärstryfflar – 20 st
200 g mörk choklad
1 dl torkade blåbär
1 msk honung
50 g kesella
½ dl kakao
Smält chokladen över ett vattenbad. Finhacka blåbären. Blanda ner blåbär och honung. Ta av från värmen och rör ner kesella. Forma smeten till bollar och doppa i kakao. Ställ kallt.
Gojibärstryfflar – 20 st
200 g mörk choklad
1 dl gojibär
1 msk honung
50 g kesella
½ dl kakao
Smält chokladen över ett vattenbad. Finhacka gojibären. Blanda ner gojibär och honung. Ta av från värmen och rör ner kesella. Forma smeten till bollar och doppa i kakao. Ställ kallt.
Hej! Vilken kessela är det? 1% eller 10%
Tack
//Åsa
Det går nog bra vilket som, men jag skulle använda 10 procent då jag tycker det blir lite godare. Du ska ju ändå inte trycka i dig hela lasset själv 🙂
åhh.. blåbärstryffel låter gott. Själv gjorde jag lingontryfflar. Men tänk – en kombo kanske, alltså lingon/blåbärstryfflar?Det vore nåt det.