Spark i baken

Recept: Kantarelltoast

Jag älskar kantareller och redan mitt i sommaren börjar jag längta efter att få äta kantarelltoast. Nu har jag laddat för det i några veckor och senaste veckan har jag hunnit njuta av det två gånger. Jag har testat lite olika varianter på recept, men röran jag lagade igår var den godaste jag ätit – eller så var de kantarellerna extra prima. Hur som helst, min godaste kantarelltoast:

Smöra två surdegsskivor. Värm en stekpanna och ha i svampen – gärna mycket kantareller. Låt svampen få svettas ut vattnet och ha i en klick smör, hackad schalottenlök, svartpeppar och flingsalt. Rör om och låt fräsa en stund så löken blir mjuk. Häll i ett par nävar spenat och låt dem tappa sin spänst. Avsluta med en skvätt matlagningsgrädde och låt det hela sjuda ner. Ös upp på mackorna och toppa med lite extra peppar och saltflingor.

Galet gott!

Kantarelltoast

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Det är låter hur gott som helst..
    Svamp är verkligen underbart! Jag brukar göra ett svampfräs med champinjoner, rödlök, tomat och haricot verts som jag kryddar med salt, svartpeppar, vitlök och lite hot tacokrydda! Hur gott som helst till i princip vad som helst.. 🙂