RECEPT. Igår lagade jag coleslaw med rödkål och äpple. En rivig kombination som jag tror passar utmärkt på julbordet. Jag tänker i alla fall laga den igen tills dess. Igår åt vi den däremot tillsammans med pulled chicken (färdigt i förpackning, bara att värma i ugnen 25 min) och hamburgerbröd som jag har shoppat i Magnus Johanssons bageri i Hammarby Sjöstad.
Coleslaw med rödkål och äpple
Rödkål
Grönt Granny Smith-äpple
1 ½ msk dijonsenap
1-2 msk äppelcidervinäger
Riven pepparrot, ca 2 cm, beror på hur starkt du vill ha det, jag gillar när det biter till
2 dl lätt creme fraiche
Salt och en nypa socker
Strimla rödkålen och äpplet, gärna så tunt som möjligt (nästa gång gör jag ännu smalare skivor). Blanda ihop övriga ingredienser och rör sedan ner det med kålen och äpplet. Låt det gärna stå några timmar i kylen och gotta till sig riktigt ordentligt.
Gott! Brukar du alltid använda lätt/light produkter i matlagningen?
Nej, det brukar jag inte, kör oftast på den vanliga. Men i detta fall blev det light.