Spark i baken

Recept: coleslaw med rödkål och äpple

coleslaw2RECEPT. Igår lagade jag coleslaw med rödkål och äpple. En rivig kombination som jag tror passar utmärkt på julbordet. Jag tänker i alla fall laga den igen tills dess. Igår åt vi den däremot tillsammans med pulled chicken (färdigt i förpackning, bara att värma i ugnen 25 min) och hamburgerbröd som jag har shoppat i Magnus Johanssons bageri i Hammarby Sjöstad.

coleslaw1
Coleslaw med rödkål och äpple
Rödkål
Grönt Granny Smith-äpple
1 ½ msk dijonsenap
1-2 msk äppelcidervinäger
Riven pepparrot, ca 2 cm, beror på hur starkt du vill ha det, jag gillar när det biter till
2 dl lätt creme fraiche
Salt och en nypa socker

Strimla rödkålen och äpplet, gärna så tunt som möjligt (nästa gång gör jag ännu smalare skivor). Blanda ihop övriga ingredienser och rör sedan ner det med kålen och äpplet. Låt det gärna stå några timmar i kylen och gotta till sig riktigt ordentligt.

coleslaw

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.