Efter loppet igår ville jag baka chokladbollar. Men när smöret redan var framtaget för att mjukna upptäckte jag att mitt bakförråd hade sinat – och nej, jag orkade inte gå till affären … Därför fick jag improvisera lite, men slutresultatet blev fantastiskt gott. Det här var en vinnande kombination. Istället för florsocker (hade bara ½ dl kvar) testade jag kokossocker som jag fick på ett event förra veckan. Och då jag varken hade kokosflingor eller pärlsocker hemma rullade jag bollarna i råa kakaobitar.
För den som är sugen att testa kommer receptet här:
100 g smör
4 dl havregryn
2 dl kokossocker
4 msk kakao
4 msk vatten eller starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
Blanda alla torra ingredienser. Nyp ner smöret och ha i vätskan. Mosa med fingrarna till en smet. Ställ in i kylen 30 minuter. Rulla sedan bollar i kakaoströsslet och ställ på nytt in i kylen. Galet gott till en kopp kaffe.
Såg riktigt mumsigt ut. Grattis till halvmaran! Grymt bra kämpat med en halvmara bara några månader efter förlossningen. Galet! Jag blev snittad nu i början av året och vågar inte springa ännu.
Då ska du inte göra det heller. Snittade har oftast längre återhämtningstid dessutom. Ta det lugnt och i din takt. 🙂
=) Underbart gott.
Gott! Strösockret på bilden, använde du inte det?
Inget strösocker, florsockret syns på bilden, men det var bara slatten kvar