Recept: chokladbollar med kokossocker – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Recept: chokladbollar med kokossocker

Efter loppet igår ville jag baka chokladbollar. Men när smöret redan var framtaget för att mjukna upptäckte jag att mitt bakförråd hade sinat – och nej, jag orkade inte gå till affären … Därför fick jag improvisera lite, men slutresultatet blev fantastiskt gott. Det här var en vinnande kombination. Istället för florsocker (hade bara ½ dl kvar) testade jag kokossocker som jag fick på ett event förra veckan. Och då jag varken hade kokosflingor eller pärlsocker hemma rullade jag bollarna i råa kakaobitar.

För den som är sugen att testa kommer receptet här:
100 g smör
4 dl havregryn
2 dl kokossocker
4 msk kakao
4 msk vatten eller starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla torra ingredienser. Nyp ner smöret och ha i vätskan. Mosa med fingrarna till en smet. Ställ in i kylen 30 minuter. Rulla sedan bollar i kakaoströsslet och ställ på nytt in i kylen. Galet gott till en kopp kaffe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stockholmsmamma

    Såg riktigt mumsigt ut. Grattis till halvmaran! Grymt bra kämpat med en halvmara bara några månader efter förlossningen. Galet! Jag blev snittad nu i början av året och vågar inte springa ännu.

    1. Spark i baken

      Då ska du inte göra det heller. Snittade har oftast längre återhämtningstid dessutom. Ta det lugnt och i din takt. 🙂