Jag gjorde en väldigt trevlig broccoli- och chevrepaj i veckan. Även det receptet kom från Elle mat & vin. Pajen framstod i tidningen som enkel att göra, och det var den. Dessutom var den supergod. Det här kommer absolut bli en återkommande favorit. Funkar även bra på bufféer. Kanske redan nu i påsk?
Gör så här:
Koka 200 g broccoli mjuk men med tuggmotstånd. Häll på kallt vatten och torka torrt med hushållspapper. Pensla filodegsark med smält smör och lägg på varandra i en pajform, jag tog fyra stora ark som jag vek dubbelt och lät sticka upp från kanterna.
Sägg ugnen på 200 grader. Lägg i broccolin i pajformen. Vispa ihop tre ägg med 1,5 dl grädde eller mjölk. Häll över. Skiva 150 g chevreost och lägg över. In i ugnen tills allt har stelnat och pajen fått färg, runt 35 minuter.
Servera med sallad.
Kanterna blev krispiga och var goda att småäta med händerna. Blev lite som ett gott snacks till den mer krämiga pajen.
Jag har faktiskt aldrig provat att använda färdig filodeg. Tycker den verkar för tunn och torr? Men om man lägger 4 lager som du gjorde kanske det blir bra?! Verkar i alla fall väldigt tidsbesparande från att göra eget pajskal.
Det blev väldigt bra 🙂
Såå god den va, tack för lunchen!