Jag älskar pannkakor och äter gärna det på torsdagar. Det går att blanda ner grövre mjöl i smeten och rivna morötter om man vill för att få det matigare, men jag gillar det klassiska receptet bäst – om jag inte gör kesoplättar (se video på plättarna) som jag också älskar. Jag toppar gärna mina pannkisar med grädde blandat med keso och tinade bär. På bilden har jag björnbär och blåbär. Mums!
För er som är intresserade av kesoplättarna, se recept här:
Kesoplättar
250 g keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
lite salt
Blanda ihop allt, stek i en panna med lite smör. Gör gärna plättarna små så håller de ihop bäst.
Lyxade till det med plättarna till frukost! mums!
Keso plättarna ska jag testa någon dag! Annars håller ja me dig Therese, ska man äta pannkakor är dom godast ”vanliga” däremot brukar jag som du blanda grädde och kesella eller bara kesella om ja vill få de lite nyttigare:)
Dina kesoplättar är bäst 🙂
Det är inte mitt recept från början, många använder det, men det är gott!
och om man inte vill ha vetemjöl i smeten: kikärtsmjöl! funkar fantastico! fin färg blir det också.
Har aldrig testat, smakar det som vanligt?
Ja typ exakt som vanligt om inte godare. Kanske blir lite fastare i konsistensen också men det är bara ett plus tycker jag.
Försökte klicka på receptet för dina kesoplättar men fick fel meddelande:( Skulle gärna vilja ha receptet.
Här är receptet. Lägger även upp det i inlägget. Recept:
Kesoplättar
250 g keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
lite salt
Blanda ihop allt, stek i en panna med lite smör. Gör gärna plättarna små så håller de ihop bäst.