Spark i baken

Pannkakstorsdag

Pannkakor!

Jag älskar pannkakor och äter gärna det på torsdagar. Det går att blanda ner grövre mjöl i smeten och rivna morötter om man vill för att få det matigare, men jag gillar det klassiska receptet bäst – om jag inte gör kesoplättar (se video på plättarna) som jag också älskar. Jag toppar gärna mina pannkisar med grädde blandat med keso och tinade bär. På bilden har jag björnbär och blåbär. Mums!

För er som är intresserade av kesoplättarna, se recept här:
Kesoplättar
250 g keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
lite salt

Blanda ihop allt, stek i en panna med lite smör. Gör gärna plättarna små så håller de ihop bäst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Keso plättarna ska jag testa någon dag! Annars håller ja me dig Therese, ska man äta pannkakor är dom godast ”vanliga” däremot brukar jag som du blanda grädde och kesella eller bara kesella om ja vill få de lite nyttigare:)

      1. emma

        Ja typ exakt som vanligt om inte godare. Kanske blir lite fastare i konsistensen också men det är bara ett plus tycker jag.

    1. Spark i baken

      Här är receptet. Lägger även upp det i inlägget. Recept:
      Kesoplättar
      250 g keso
      2 ägg
      3 msk dinkelmjöl
      lite salt

      Blanda ihop allt, stek i en panna med lite smör. Gör gärna plättarna små så håller de ihop bäst.