Header Image

Spark i baken

Spark i baken är en av Sveriges största träningsbloggar. Terese Alvén är aktuell med boken ”Träna tillsammans med familjen”, en inspirerande bok för föräldrar med barn 0-12 år. Hon föreläser också mycket med utgång från sin förra bok ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild”, frilansar som skribent och webbredaktör.

Grötfrukost

Publicerad,
God gröt med blåbär från frysen.

Havregrynsgröt med blåbär från frysen och en skvätt mellanmjölk. Mumsig start på dagen. Nu när det är kyligare ute är det gott med gröt på morgonen. Under den varma årstiden äter jag aldrig gröt, då blir det hellre yoghurt. Men nu är det dags att fylla på grötförrådet igen. Just nu har vi bara havregryn hemma, men jag föredrar fiberhavregryn och dinkelgryn. Ibland blir det även mannagryn eller risgryn. Gott att variera sig. Däremot toppar jag alltid med någon typ av frukt eller bär och mjölk.

Vad toppar du helst din gröt med?

13 Kommentarer

  1. Jag brukar toppa gröten med något av följande: blåbär, rivet äpple, kanel, nötter, russin, katrinplommon, jordnötssmör, keso. Gröt passar så bra med alla möjliga toppings, perfekt frukost!

  2. Jag toppar gärna gröten med jordgubbar (färska) men det är ju inte så bra nu när man ammar så då blir det gärna banan, blåbär eller äpple med lite kanel 😀 Och självklart mjölk till det

  3. Toppar gröten med rostade sesamfrön, linfrön och rapsolja eller blåbär och mandelmjölk för en sötare start på dagen.

  4. Här toppas det med kanel och lite proteinpulver choklad. Konstig blandning, men jag älskar det. Kokar man dessutom med en banan blir det pricken över i:et

  5. Just nu: hemmagjort äppelmos (med endast lite tillsatt socker för konserveringens skull) samt mellanmjölk.

    Då består gröten av fölrjande: 1 msk havregryn, 1 msk råggryn, 1 msk grahamsgryn, 1 tsk linfrön, 1 tsk soyamjöl, lite salt och kanel (+ 2 dl vatten). Det blir en mycket god konsistens.

  6. Åh gröt är helt klart en av favoriterna, särskilt när man känner sig riktigt hungrig på morgonen. Jag brukar ha lite mjölk, bär eller frukt, solros eller pumpafrön och ibland lite kanel, mums!

  7. Strödadlar och lite kanel!

  8. Keso eller kesella är rätt gott på gröten. Och självklart några bär eller lite skivad banan. Är inget fan av varm mjölk.

  9. KANEL! Massor av kanel… Blandar vanliga havregryn med fiberberikade och så massor av kanel på, lättmjölk till. Varje morgon, plus två ägg. Tröttnar aldrig! (äter det även på sommaren :-))

  10. Vilken bra start på dagen! Jag äter sällan gröt, men jag vill helst ha kanel och mjölk på gröten.

  11. Mosad banan och turkisk yoghurt är det bästa 🙂

  12. Äter som bas oftast fiberhavregrynsgröt med 1 msk linfrön…och serverar alltid med ekologisk mellanmjölk! =)

    Några favoritertoppings:

    Blåbär/kanel/valnötter.
    Hallon/kardemumma
    Rostade nötter o torkad frukt-aprikoser,dadlar,tranbär,goji..o lite honung.
    Banan-halva kokas med, andra halvan skivar jag o toppar med ex kanel.
    Rivet äpple, pumpafrön, kanel o mandlar.

  13. Ett nytt recept jag ska prova imorgon är färsk mango, hallon o rostad kokos! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *