Spark i baken

Grötfrukost

God gröt med blåbär från frysen.

Havregrynsgröt med blåbär från frysen och en skvätt mellanmjölk. Mumsig start på dagen. Nu när det är kyligare ute är det gott med gröt på morgonen. Under den varma årstiden äter jag aldrig gröt, då blir det hellre yoghurt. Men nu är det dags att fylla på grötförrådet igen. Just nu har vi bara havregryn hemma, men jag föredrar fiberhavregryn och dinkelgryn. Ibland blir det även mannagryn eller risgryn. Gott att variera sig. Däremot toppar jag alltid med någon typ av frukt eller bär och mjölk.

Vad toppar du helst din gröt med?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa Uppsala

    Äter som bas oftast fiberhavregrynsgröt med 1 msk linfrön…och serverar alltid med ekologisk mellanmjölk! =)

    Några favoritertoppings:

    Blåbär/kanel/valnötter.
    Hallon/kardemumma
    Rostade nötter o torkad frukt-aprikoser,dadlar,tranbär,goji..o lite honung.
    Banan-halva kokas med, andra halvan skivar jag o toppar med ex kanel.
    Rivet äpple, pumpafrön, kanel o mandlar.

  2. Malin

    Åh gröt är helt klart en av favoriterna, särskilt när man känner sig riktigt hungrig på morgonen. Jag brukar ha lite mjölk, bär eller frukt, solros eller pumpafrön och ibland lite kanel, mums!

  3. Sophie

    Just nu: hemmagjort äppelmos (med endast lite tillsatt socker för konserveringens skull) samt mellanmjölk.

    Då består gröten av fölrjande: 1 msk havregryn, 1 msk råggryn, 1 msk grahamsgryn, 1 tsk linfrön, 1 tsk soyamjöl, lite salt och kanel (+ 2 dl vatten). Det blir en mycket god konsistens.

  4. Carin

    Toppar gröten med rostade sesamfrön, linfrön och rapsolja eller blåbär och mandelmjölk för en sötare start på dagen.

  5. Tina

    Jag brukar toppa gröten med något av följande: blåbär, rivet äpple, kanel, nötter, russin, katrinplommon, jordnötssmör, keso. Gröt passar så bra med alla möjliga toppings, perfekt frukost!