ROTSELLERI CHÉVRE CHAUD. Med inspiration av Go kväll Lördag och duktiga kocken Johanna Westman blev förrätten i lördags en Chévre Chaud på rotselleri. Tidigare har jag lagat detta med bröd, men det var riktigt lyckat att ha rotselleri som botten istället. Kul att kunna tillaga något gott av den ganska fula grönsaken.
1 selleri
olivolja
flingsalt
200 g chèvreost
1-2 msk flytande honung
färsk timjan
2-3 msk pinjenötter
2-3 msk sesamfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och skär rotsellerin i centimetertjocka skivor. Lägg rotsellerin på en plåt, ringla över olivolja och strö över salt. Sätt in rotsellerin i ugnen i 30 minuter tills den blir mjuk. Ta ut rotsellerin och höj värmen till 225 grader. Lägg på chevre. Ringla över honung och strö över örter och frön på varje skiva. Sätt in rotsellerin i ugnen igen i 5 minuter eller tills osten fått färg.
Servera!