Spark i baken

Sluta sätt förbud!

Det finns vissa likheter mellan min mage och en boll … men jag måste säga att jag älskar min mage även om den just nu begränsar mig mycket i min vardag. Jag tycker om att vara gravid! Förutom små krämpor är det fantastiskt på många sätt. Men det är så lätt att tänka på det ”man inte får/kan göra”. Som jag fick höra senast idag, det är endast en liten bråkdel av livet som man är gravid, snart är allt (nästan) som vanligt igen även om det tar ett tag att stärka upp mammakroppen efteråt. Men det ser jag bara fram emot. Och jag håller på att längta ihjäl mig efter lilla bebben.

Det jag saknar mest i träningsväg just nu är att verkligen få ta i. Att få jobba så där hårt så att det nästan svider i musklerna, hjärtat pumpar för fullt och man känner att man ger allt man kan just där och då.

Men det är väl det som är själva grejen med förbud. Får man inte göra något vill man det väldigt mycket mer än vad man kanske annars skulle. Under båda mina graviditeter har jag knappt kunnat släppa tanken på att äta ostbricka – men när jag inte är gravid äter jag det ytterst sällan och saknar det inte heller. Men eftersom jag inte bör äta opastöriserade ostar just nu blir suget mycket starkare … Urskumt. Men det här är också en av anledningarna till att jag är emot förbud. För mig är hälsa att allt är tillåtet (om det inte är så att man är gravid eller inte får äta något av andra anledningar såklart). Sedan handlar det balans och variation. Men att förbjuda sig själv något – sluta upp med det! Du sätter bara krokben på dig själv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tanja

  Bra skrivet! Håller helt med! Man ska fokusera på det som känns bra och rätt för en själv (oavsett vad andra tycker/bör man ska göra). Är en fd elitsimmerska- som numera (snart 32v gravid) tragglar mig upp på morgonen innan jobbet och simmar ett 3K pass. Oj vad mycket ’ojande’ man får höra över detta- ”vad ska det vara bra för”, ska du inte unna dig lite nu när du är gravid”, ”är det verkligen så bra för barnet” etc. Själv tycker jag man borde få höra- ”Grym du är- den bebisen kommer att få en stark morsa!” Du är väldigt inspirerande och det är kul att följa din blogg! So, keep up the good work!

 2. Ida

  Hej, du vet väl att nästan alla dessert-ostar på ex.vis ICA är pastöriserade. Fast en del säger att man inte ska äta dem ändå. Hur som helst, tack för en bra och inspirerande blogg!

  1. Spark i baken

   Det stämmer, ligger de i en ostdisk kan de ändå få parasiter från de opastöriserade tyvärr. Men det finns andra ostalternativ (hårdost och goda ostar att värma). Får hålla mig tills efter graviditeten helt enkelt. Men då är väl suget borta också …

 3. Malin

  Bra jämförelse! Tror aldrig jag varit så sugen på vin som jag är nu, och normalt dricker jag kanske ett glas varannan månad, max! Eller ostarna, my god! Nu är jag ioförsig ostoman även annars, men inte så häääär sugen!