Spark i baken

Recept: vegetarisk julskinka

Vegetarisk julskinka.
Vegetarisk julskinka.

När jag var på Lifes julbord för ett tag sedan fick vi med oss några julmatsrecept komponerade av Ulrika Davidsson. Är du vegetarian eller bara vill testa något nytt är vegetarisk julskinka en spännande rätt. Det smakar inte julskinka, men ögonen luras då det påminner om skinka till formen. Jag tyckte det var ett väldigt gott skinksubstitut.

Vegetarisk julskinka
1 stor kålrot
3 lagerblad
2 liter vatten
2 msk grönsaksfond
10 kryddpepparkorn

Griljering:
2 msk senap
2 msk honung
1 ägg
½ dl sesamfrön
20 st torkade nejlikor

Gör så här: Koka kålroten lagom mjuk tillsammans med lagerblad, buljong och vitpeppar i cirka två timmar. Smörj en form, placera kålroten och låt den svalna. Blanda senap, honung och ägg. Pensla blandningen på kålroten och strö över sesamfrön. Stick ner nejlikor och griljera den i 225 grader tills den har fått en fin yta, cirka 10 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Snorkkis

    Verkar riktigt smarrigt – kålrot är ju så gott, och hör julen till.

    Iofs. har jag aldrig riktigt förstått varför man vill efterlikna ngt som skinka om man valt att bli vegetarian, men det är ju en annan femma.

  2. Jennylee

    Jag käkar inte kött så i år på vårat julbord kommer det serveras vegetarisk julskinka. Vi testade med kålrot en gång men den blev inte så god, så i år kör på seitanskinka 🙂