Aktivitetsarmband – Hälsoarmband = Årets julklapp – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Aktivitetsarmband – Hälsoarmband = Årets julklapp

Aktivitetsarmband

ÅRETS JULKLAPP. Att årets julklapp är hälsoarmbandet eller aktivitetsarmbandet (kärt barn har många namn) har väl inte undgått någon. Det speglar verkligen den hälsotrend som råder. Förra året var det råsaftcentrifugen, detta år aktivitetsarmbandet, som jag tipsade om som en av tre julklappar förra året och som även var en het kandidat till att plocka hem titeln “årets julklapp” redan då. Jag har testat två av de armband som finns på marknaden. Jawbone UP (läs hela mitt omdöme här) och Nike+ FuelBand. Jawbone UP gillade jag då produkten är snygg och jag tyckte att den täckte in helheten med aktivitet, sömn och kost (valfritt). Nike+ FuelBand är pedagogisk med sina färgprickar och att man kontinuerligt under dagen kan se hur man ligger till mot sitt egna uppsatta dagsmål när det kommer till motion. Tyvärr fastnade jag aldrig riktigt för Nike+ FuelBand, den räknade inte min aktivitet när jag körde cykelklasser och jag hade svårt att nå upp till mitt mål även när jag tränade då den inte kände av min aktivitet.

Hälsoarmband kan vara en spark i baken att se till att utöka sina rörelser varje dag, men om man har en ätstörning eller osunt förhållande till träning skulle jag inte rekommendera det, då är det lätt att skapa ett ytterligare beroende. För de som däremot idag är alldeles för stillasittande och mår dåligt av det – testa gärna ett hälsoarmband. Det kan blir ett sätt att bli medveten om hur man rör på sig. Sedan är det en produkt som jag använder någon vecka här och där för att kolla hur jag ligger till, som Jawbone UP som mäter sömnen vilket jag tycker är intressant – det var skönt när Tilde var bebis och jag sov dåligt på natten, då var det bra att få svart på vitt hur bra eller dålig natten faktiskt hade varit kroppsligt sätt. Däremot tycker jag inte att man alltid behöver ha den på sig, om det inte är för att ha den som en symbol för att visa andra att man är en medveten person som bryr sig om träning och hälsa.

Förutom Jawbone UP och Nike+ FuelBand finns aktivitetsarmband bland annat av Garmin, Polar och FitBit.

Aktivitetsarmband

Använder du ett aktivitetsarmband, vilket märke och vad är ditt omdöme om produkten?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabella

    Jag har ett Jawbone UP24 (versionen efter det du testade) och jag älskar det. Har haft det i drygt en månad och det har verkligen satt fart på min vardagsmotion. Det är också super för att hålla koll på sömnen (få svart på vitt hur länge du sovit och om man vaknat mycket) och appen ger bra tips för fortsatt välmående. Nu kommer Jawbone UP3, som ska ha ännu mer finesser.