Spark i baken

Intermediate Level Communicology

intermediatelevel

KOMMUNIKOLOGI. Igår fick jag ta emot mitt diplom efter att ha klarat mig till Intermediate Level under mina kommunikologi-studier. Tack för sex intressanta och utvecklande moduler Suss (som har varit min lärare i alla moduler). Jag hade först tänkt stanna efter det att jag fick mitt Basic-certifikat i våras men blev nyfiken på modulerna Pedagogik och Filter som jag nu har genomfört för att ta mig till nästa nivå. Och nu har jag på nytt fått ett sug att fortsätta och gå hela vägen. Det finns ytterligare en modul – Produktutveckling – som jag verkligen vill gå. Det som gör det något krångligare är att den endast finns i Norge för tillfället, men det kan vara en härlig upplevelse att åka på ”läger” och andas Kommunikologi hela dagarna tillsammans med andra studenter.

För er som undrar vad kommunikologi är så har disciplinen dessa två definitioner:
– Läran om det som är gemensamt i förändrings- och utvecklingsprocesser.
– Studiet av struktur och dynamik i kommunikation och förändring- när all upplevelse och allt beteende är valt definierat, beskrivet och förstått som kommunikation.

Detta är något som är bra att kunna i alla situationer där det är människor närvarande och det vi lär oss går att applicera på både individer och grupper. Jag har lärt mig saker som jag har nytta av som privatperson samt i min roll som tränare och att jobba med kommunikation på olika sätt.

(På bilden ovan har alla fått diplom utom Magnus och Elisabeth, det är för att de inte har gått Pedagogik än, när de har gjort det får de också diplomet. Vi andra läste Pedagogik före Filter som vi har studerat tillsammans denna vecka.)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.