“Lycka till” – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

“Lycka till”

Har startat dagen med ett styrkepass i gymmet. Det var 1,5 vecka sedan jag styrketränade sist då jag var sjuk i helgen. Så idag kändes det extra skönt att vara tillbaka. Tränade igenom hela kroppen men saknar den härliga känslan som uppstår när man tagit i ordentligt. Nu tränar jag så att det känns i musklerna, men jag drar inte på mig så mycket mjölksyra.

Det var förresten en äldre man som sa “lycka till” till mig i gymmet idag. Jag tror aldrig jag har sett honom förut, och det var snällt sagt i all sin välmening. Men är det inte en lite konstig kommentar att ge till någon man bara går förbi i gymmet? Jag går knappast och säger lycka till så fort jag ser en höggravid kvinna. Kändes som att han trodde jag skulle ploppa ut bebisen mitt emellan två set.

Dagens träningsoutfit: gammalt linne Nike, byxor Adidas adipure, strumpor Craft och skor Merrell Crush Glove. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Em - mamma på NZ

  Hahaha helt klart en lite annorlunda kommentar och beroende på vilket humör man själv känner sej kan den ju helt klart tas på olika sätt. Jag tycker att han kunde ha uttryckt sej lite bättre, kanske nåt mer i stil med att bra kämpat/härligt att se att du som höggravid håller igång fast äh, det kan ju också låta konstigt. Tror i överlag att det är svårt för män att ge välmenade kommentarer till kvinnor utan att det ska landa fel. Jag hade helt klart också blivit en aning förvånad och undrat vad han egentligen menade! Som gravid blir man ju plötsligt till allas beskådning och vem som helst verkar ta sej rätten till att kommentera ens kropp så inte konstigt att man blir lite på sin vakt!

 2. Lotta

  Haha va lustigt att han sa så.
  men jag vill passa på att säga samma sak – för även om det är lite mer än en vecka kvar vill jag passa på att önska dig lycka till med förlossning och allt 🙂

  1. Spark i baken

   Tack så mycket 🙂 Blir glad av alla lyckönskningar. Menade såklart inget negativt med mannens kommentar, blev mest överraskad.

 3. beccster

  Hej! Jag tränade också ända in i slutet då jag var gravid med min dotter, fick kommentarer ibland, en gång var det en man som sa åt mig att ta hand om mig nu då du bär på ett mirakel. Säkert i all välmening! Men jag kunde faktiskt ibland tycka att det var lite jobbigt när alla tittade, (ungefär som ni skrev här ovan om att ta på magen :)) och som du, bli överraskad när fullkomliga främlingar kom fram till mig.
  Du har en jättefin blogg och kul att läsa!

 4. Josefin

  Eller så tänkte han “Duktig tjej som tränar och tänker på sin och den blivande familjens hälsa” och ville säga något för att inte verka dum och bara glo. Han kan själv ha barn och veta hur tungt det var för sin kvinna under graviditeten, så han vet vilken otrolig prestation det kan vara att röra på sig när en kvinna är gravid. Eller så har han inte själv barn men gärna hade velat haft och är faccinerad av livets under.

  Hur hade du reagerat om INGEN förutom din man och Charles var intresserad av din graviditet.. ?

  Det är så svårt med kvinnor och män för den delen som väntar barn, ofta byggs det upp förväntningar från från de blivande föräldrarna. Det kan vara allt från att man ska få allt till bebisen och en drös med kläder, till att föräldrarna vill att man ska visa dem uppmärksamhet. Men i samma veva får det inte heller bli för mycket uppmärksamhet. (För det är tydligen inte heller bra). Ibland säger man som utomstående saker för att de förväntas av en, och man vill bara leva upp till de blivande föräldrarnas förväntningar för att vara snäll.

  Det här är inte negativt menat, men de gäller att kunna se saker ur andra människors perspektiv också och visa empati mot dem. Jag tycker du är superduktig som klarar att hålla igång! All kredd till dig! Jag tycker du har jättebra och sunda tankar, (annars hade jag inte följt dig i flera år). Jag vill önska sig LYCKA TILL med de nya livet, och hoppas att Du och din familj får många glada dagar i era liv! 🙂

  1. Spark i baken

   Håller med i det du säger. Som jag skrev så sa han det säkert i all välmening, jag blev bara så överraskad av hans kommentar, därför valde jag att blogga om det 🙂

 5. Elin

  Tanken är väl rar men lite konstigt är det ju! Du ser så himla pigg och fin ut i din graviditet.
  Hade hoppats på att kunna träna lite under min graviditet men fick massa sammadragningar redan i vecka 21 så har tagit det gräsligt lugnt sen augusti. Har du några supertips på hur jag ska komma i form sen? Har BF 26/12, första barnet.
  Tack för en kalasbra blogg!

  1. Spark i baken

   Eller hur – det beror helt på vem det är som tar en på magen. Ibland är det mysigt, andra gånger vill man slå undan handen 🙂