Ortorexi och anorexi – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Ortorexi och anorexi

ortorexi_forel

ÄTSTÖRNINGAR. I tisdags var jag på en viktig kväll när jag lyssnade jag på Trendoträning-Anna prata om sin resa med ortorexi (har lånat hennes bilder till detta inlägg) samt hur hon idag jobbar med att hitta sin balans. Efter Annas föreläsning fick jag som inbjuden gäst prata en stund om min bok VIKTIG – från matmissbrukare till träningsförebild och sedan blev det en intressant diskussion med tjejerna som var på plats i lokalen.

Ätstörningar är otroligt vanligt, runt 100 000 svenskar beräknas ha en, och förutom dem är det många som mår dåligt över sin kropp, mat och träning/icke-träning utan att de får en diagnos. Det finns inget enkelt svar hur vi löser detta problem, men alla insatser är viktiga. Och att bara börja prata mer om det, lyfta problematiken tror jag är ett bra steg på väg.

Något som jag är väldigt glad över är att jag under hösten har tagit flera steg mot att snart förhoppningsvis börja jobba som volontär på Frisk & Fri. För mig känns det viktigt att inspirera andra att bli friska. Jag har ju min bok och min blogg, men det ska bli spännande och lärorikt att få träffa personer där jag förhoppningsvis kan vara en liten pusselbit mot ett friskare liv.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är värt att bli frisk! Och lycka sitter inte i kilona.

ortorexi_forelasning

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna - Trend o träning

    Ännu en gång – tack för att du kom, berättade din historia & delade kvällen med oss.

    Jag tycker det är ett jättebra initiativa att du jobbar för Frisk & Fri. Du är en stor förebild för många drabbade.

    Kram