Sjuklingen – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Sjuklingen

20120130-171218.jpg

Lilla hjärtat har 39,8 i feber och rinnande näsa. Samtidigt som jag tycker synd om honom är jag rädd att själv bli smittad. Särskilt då han vill vara nära hela tiden, och det får han såklart vara. Jag vill trösta.

Jag käkar apelsiner och ingefära för fullt. Någon som har ett dunderknep för att undvika smitta? Det är HELT fel vecka att bli dålig. Än känner jag inget. Bäst att tänka positivt, jag är frisk, jag är frisk.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Så fort jag känner minsta stick i halsen köper jag en hel burk inlagd vitlök och äter åtminstone 10 klyftor i stöten. Ont för magen men även för ev förkylningsbaciller/virus. Håller tummarna!

 2. Lisa

  Hej hej!
  Jag undrar om du vill svara på en fråga, eller ha en frågestund snart så man får ställa frågor. ^^ Här är i alla fall min fråga:
  Om man vill få mindre rumpa och smalare ben, vad ska man göra då? Är det sant att man inte ska göra styrketräning för att då blir allting större på grund av musklerna? Folk i min omgivning skulle nog säga att jag redan är “tillräckligt smal”, men jag måste göra detta av personliga själ. Jag skulle helst vilja ha snabba resultat.

  Kram Lisa!

 3. Lina

  Stackars lilla Charles…. 🙁 Kan det inte bara vara en tand el nåt då? Så kanske det går över snabbt? Håller tummarna att han blir frisk fort o du håller dig frisk.

  Lycka till i helgen.

  Många kramar

 4. pilla

  Nej, stackars lill Charles 🙁 Passa på att gå ut på lite promenader nu när det är kallt så kanske bakterierna förfryser! Och handsprit.

 5. Annika

  Om man ska se det från den ljusa sidan så kommer du på sikt få ett bra immunförsvar genom att utsättas för barnbaciller. Tänker mig också att du som tränar och är i bra kondition har ett bra immunförsvar i grunden.
  Jag blir jämt hypokondrisk så fort ngn i min närhet blir magsjuk då går jag igång och ojar mig, känner efter, mår illa (i ren sympati??). Uscha.

 6. ANNA

  Stackars liten 🙁 KRYA!!
  För att undvika att själv bli smittad brukar jag tvätta händerna nitiskt, äta mängder av antioxidanter (apelsin går fint!) och så fort jag känner något förkylningssymptom komma smygande brukar jag dricka ett glas echinacea (brustablett). Jag har klarat mig 2 gånger i år mot förkylning då hela familjen legat sjuk! Börjar nästan tro att min kur funkar… 🙂

 7. Camilla

  Nässköljning och tvätta (eller sprita) händerna. Känner man att man håller på att bli sjuk kan man göra en “Häxbrygd” där man kokar vatten med ingefära och vitlök och sedan tillsätter färskpressad citron och honung.

 8. Ylva

  Stek upp lite viklök tillsammans med några skivor tomat i stekpannan. lägg det på en knäckemacka och jaga bort alla förkylningssymptom på ett kick!!

 9. Frida

  Var extra noga med handhygienen. Hela blinka lilla stjärna ska hinnas med att sjungas innan händerna är skapligt rena, och tummen ska gnuggas från roten 😉 Finns nog inte så många andra tips.. Så länge det inte är magsjuka, då brukar jag svälja vitpepparkorn 🙂