Spark i baken

Mellanlandning

Tack för tipsen i granatäpple-frågan. Verkar som att det bästa är att lägga äpplen under vatten och gröpa ur med handen eller klyfta äpplet och ta ut några kärnor i taget. Jag får köpa ett nytt äpple och testa helt enkelt.

Nu har jag precis mellanlandat hemma efter en dag med möte och fika. Om en stund ska vi iväg och handla ingredienser tillsammans med värdparet till morgondagens nyårsmiddag. Hoppas att det finns några skaldjur kvar. De flesta lär väl äta något från havet imorgon.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Hej! Jag har blivit orolig över en sak, min vikt. Jag väger 60 kg och är 159 cm lång vilket betyder att jag har ett IsoBMI på 24, och det visar att jag är överviktig. (Jag är 14 år)
  Men jag förstår inte hur jag kan väga så mycket, mina kompisar trodde jag skämtade, för min kropp är ganska lika deras, men min vikt är ca 7-10 kg mer än deras! Jag spelar volleyboll 4 ggr/vecka. Är det något fel på mig, eller är jag bara så fet?

  1. sparkibaken

   Hej Emelie. Nej, det är inget fel på dig. Sluta att väga dig! Vågen säger egentligen ingenting. Muskler väger mer än fett och du tränar mycket. Om inte du eller dina kompisar tycker att du är överviktig så är du inte det. BMI kan vara missvisande bland folk som tränar just eftersom det inte tar hänsyn till vad det är som väger. Tycker inte att du ska oroa dig! Keep up with the good work.

 2. fanny

  Hej
  Jag undrar om spinning är en bra träningsform om man vill få slankare ben/rumpa. Jag tränar spinning 2 gånger i veckan och har mycket motstånd, jag fick höra att om man vill få smalare ben skulle man inte har så mycket motstånd. stämmet detta? eller borde jag hellre jogga för att få slankare resultat istället för för mycket muskler. Gott nytt år:D

  1. sparkibaken

   Hej Fanny. Spinning är en jättebra träningsform. Tycker inte du ska vara rädd för att använda ordentligt motstånd. Om du fortfarande kan följa med i instruktörens takt så ligger du på en bra nivå. Har du så mycket motstånd att du har svårt att följa musiken tycker jag du kan lätta lite. Annars drar du lätt på dig för mycket mjölksyra.