Jag har de senaste veckorna startat de flesta dagar med kaffe, smörgås och yoghurt med müsli. Jag gillar att testa olika sorter av müslin då jag gillar variation. En ny favorit är Finax fullkorn med russin, banan och kokos. Tycker det är en lagom avvägd mängd med frukt i förhållande till flingorna. Ibland när jag köper müsli med frukt och nötter tycker jag det är alldeles för mycket i och smaken blir väldigt söt.
Helst skulle jag såklart göra egen müsli hemma, men det är bara att inse att det inte blir av så ofta, även om det är riktigt gott. Däremot händer det att jag lyxar till det med att blanda egen röra i butiken.
Har du någon favoritmüsli?
Jag köper alltid finax naturell müsli och plandar i sånt jag tycker är gott, vilket blir olika från dag till dag. Men favoriten är skivad banan, russin, valnötter och torkade aprikoser! Supergott!
pauluns med äpple och kanel! god smak utan att vara för söt. komplettera med några nypor linfrön så blir det super!
Fmüsli gold!
Då jag kommit på att det är lättare att få i sig en komplett frukost i flytande form så har jag blivit helt såld på smoothies. Frukt, bär och extra fet ekologisk yoghurt blandas med hjälp av stavmixern. Med tanke på att jag mer och mer har börjat gå över till LCHF-kost så försöker jag dessutom krydda tillvaron med lite mer fett. En stänk grädde och avokado ger drinken lite extra ”schwung”!
De dagar jag har tid blir det dessutom ett gäng ägghalvor. Givetvis med 80-procentig majonnäs på :).
Testa gärna så lovar jag att ni både kommer bli mättare och vara gladare då man slipper tvinga i sig havregrynsgröten som INTE lägger sig som en klump i magen utan bara skickar blodsockret i höjden och sen är man hungrig efter en timma.
Egenkomponerade är den enda som står på hyllan. Supergod och superenkel!
För er som är som vill testa på:
6 dl havregryn
1 dl havrekross
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
om du vill, tillsätt också en näve hackade hasselnötter, mandel el. andra nötter
knappt 1/2 dl rårörsocker, (kan ibland gå ner till 1/4)
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 msk linfrön
ev. russin, tranbär eller annan torkad frukt
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ihop havregryn, havrekross, solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor, nötter och rårörsocker.
Blanda vatten och olja separat och häll i musliblandningen. Blanda om ordentligt och häll ut på bakplåtspapper i en långpanna.
Låt stå inne i ugnen 25-30 minuter och rör om 2-3 gånger under tiden.
När muslin svalnat så häller du över linfrön, russin, tranbär eller annan frukt.
Ljuvligt tillsammans med färska blåbär!
Hälsningar Rebecca
Axa Osötad müsli med kanel och frukt är min favorit just nu men jag håller med dig det är kul att byta och hitta nya favoriter 😀
Jag är lite periodare men just nu är jag helt kär i Pauluns med kakao och russin. Så god!
Frebaco med hallon & persika. Har söta hjärtformade havrekuddar som bonus 🙂