Spark i baken

Ekologisk sylt

God sylt och marmelad.
God sylt och marmelad.

Ibland varvar jag mina tinade bär på gröten med sylt. Min nya favorit är Kung Markattas skogshallonssylt. Den ger ifrån sig mycket smak så jag tycker det räcker bra med en liten klick.

Har du någon sylt som du gillar eller undviker du sylt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Jag äter framförallt hallonsylt och då har jag både plockat och kokat den själv. Tycker det blir mycket godare.

    Äter dock äppelmos ibland på gröten och den har jag än så länge köpt. Brukar inte vara jättenoga med märke när den skall ätas på gröten faktiskt..

  2. Ida

    Jag undviker sylt för det mesta, om det inte är min pappas hemmagjorda lingonsylt förstås 🙂 kan man inte säga nej till! Men om det ska vara köpt så tycker jag ekologiskt är det allra, allra bästa!

  3. Emma

    Jag plockar alltid egna bär och kokar alltid egen sylt av dem. Det blir drottningsylt, blåbärssylt eller hjortronsylt. Blåbärssylten tycker jag är godast till gröten. 🙂

  4. thePilla

    Jag är en extrem syltjunkie. Äter lingonsylt till ALLT, fast bara egenplockade lingon och hemmasyltad sylt. Gillar inte såser så det kanske är därför. Annars blir det ofta hjortronsylt, blåbärssylt (hemmafixad), drottningsylt, hallonsylt, apelsinmarmelad, aprikosmarmelad, krusbärssylt, vinbärssylt, vinbärsgelé, rönnbärsgelé… Sylt junkie var det!

  5. Alva

    Jag undviker för det mesta sylt. Men min favorit är hemmagjord krusbär och rödavinbärsylt. Det låter som en lite lustig kombination men det är väldigt gott!

  6. felicia

    hemmagjord sylt, blåbär, lingon eller annat gott:)
    annars är jordgubbsylt gott i många märken:)
    att undvika det känns lite tråkigt och onödigt – livet ska vara lite gott:)