Spark i baken

Vinn fint picknickset

Nu börjar det bli allt finare väder ute och det är säkert fler än jag som är sugen på picknick. I sommar ser jag fram emot att packa picknickkorgen med något gott, ta med en fotboll och familj och vänner för en skön stund på en härlig gräsmatta eller badstrand.

Engångsprodukter i plast eller papp är rätt trista – men nu kan du få chansen att hotta upp innehållet i din picknickkorg. I veckans tävling kan du nämligen vinna ett fint produktset i plast från Rosendahls nya serie Outdoor. I setet ingår fyra glas, fyra assietter, fyra små skålar samt en saftkanna.

För att tävla:
– skriv en kommentar till detta inlägg med ditt bästa picknicktips!
– senast söndag 5 maj behöver jag ditt svar, då utser jag en vinnare.

Obs – i denna tävling kan jag enbart skicka vinsten till någon i Sverige.

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    I min familj älskar vi picknick, mitt bästa tips är att inte låta vädret hindra dig. I soligt väder kan du picknicka var som helst, i regn kan du dra på regnkläder och gå/ cykla till närmaste vindskydd och sitta där och mysa. I värsta fall kan man picknicka hur bra som helst på golvet inne 🙂

  2. Emma Eriksson

    Hej!
    Mitt bästa picknick-tips är helt enkelt att lägga ut filten på olika platser. I skogen, vid havet, i staden… På det viset får man ta del av olika omgivningar. Om man har barn med sig lär de sig mycket av det 🙂

  3. liselotte

    Är gärna med och tävlar om denna fina och praktiska vinst. Just nu är favoritleken för mitt barnbarn just picknick. Något som är bra att ha med sig om man skall vara iväg ett längre tag är pannkakor, gott och mättande, och naturligtvis massa av dryck, så klarar man sig ett bra tag.

  4. Sofie L

    Mitt bästa tips är att göra en härlig fruktsallad med alla möjliga favoritfrukter och sedan njuta av den tillsammans med nära och kära på en filt på stranden, det är verkligen sommar för mig!

  5. Spacegirl

    Mitt bästa picknicktips är att ha en spontanpickninck när vädret är toppen, plockmat & god dryck sittandes på en filt i gröngräset 🙂 Ljuvligt!

  6. Anna

    Mitt bästa tips för att få hela familjen att göra något tillsammans är att ha picknick. Vi har det året runt, ett perfekt sätt att få kvalitetstid tillsammans på ett mysigt sätt. På vintern grillar vi korv och dricker varm choklad och på sommaren rekommenderar jag frysta melonkulor! Dessutom får vi med dottern på lite extra fysisk aktivitet då vi alltid går eller cyklar till vårt utflyktsmål 🙂

  7. Jenny

    Mitt tips är att lägga det som ska drickas i frysen några timmar innan man ska ge sig iväg, dåär drickan kall och god när den ska drickas. Som extra bonus behöver man inte lika många kylklampar = plats för mer mat och lättare packning på vägen hem!

  8. Anna

    Mitt bästa picknicktips är att ha med sig god frukt som man kan äta. Melon i alla dess former och jordgubbar. Ramlösa, sol och trevligt sällskap till det och picknicken är toppad!

  9. Sandra

    Mitt bästa picknicktips är att kombinera den med en långpromenad i skogen eller i något nytt område man inte gått i tidigare! Kolla i förväg ut en lagom runda och stanna för picknickpaus när man är lite trött i benen och har jobbat upp aptiten. Funkar också i cykelvariant! I matväg funkar det mesta, packa i frozzypack-matlådor så håller sig maten kall. 🙂

  10. Sanna

    Mitt bästa tips är att ta med sig färska frukter som jordgubbar, vindruvor, melon skivor och ananas. Lyxa gärna till det hela med en god kall juice dryck och lyxiga sugrör!

    Tips på andra saker att plocka med är solkräm, solhatt, en bra tidning eller spännade bok eller varför inte kompisgänget för lite kubbspelande.

    Kram Sanna

  11. emmy ströberg

    Bästa picknicktipset är att kolla in väderprognosen! Är det sol blir det såklart utomhus, annars kan man duka upp en flott picknick inomhus istället…har man ett trevligt sällskap så går det alltid att skapa en bra picknick! 🙂

  12. Sofie

    Mitt bästa tips är ett kombinerat tips med att få barnet (-en) att äta varierat och att prova på nya smaker.
    Oavsett temperatur ute (det finns kläder för alla väder!) kan man efter dagishämtning (eller för all del efter skolan) ha en liten picnic (som daglig tradition) på trappan/altan/farstubron/innergården tillsammans med barnet. Börja med mat som barnet gillar och prata ofta om picnicen som ”vår egen mysstund”. Byt sedan successivt ut delar av maten/fikan och barnet kommer att vara benäget att prova nya saker på er lilla egna mysstund. 🙂

  13. Millis

    Mitt bästa picknicktips är att ta cykeln ut till havet där man avnjuter en mjuk tunnbröd rulle fylld med rökt lax, avokado och philadelfiaost tillsammans med en fräsch sallad. Gärna med den man älskar vid sin sida.

  14. Felicia

    En picknick ska vara avkopplande och med något gott fika. Något hembakat och oboy eller saft, trevligt sällskap, kameran med, skön filt, vackert väder ute i den svenska naturen på landet!

  15. Sofie p

    Mitt bästa knep för en lyckad picknick är att välja en dag med fint väder samt att ta med människor man trivs bra med. 🙂 Ballerina kex i picknickkorgen är en klassiker.

  16. Lina

    För mig är det ingen picknick utan min randiga filt! Att ha sina standard ”picknicksaker” gör att det blir extra speciellt och mysigt på något vis. Därför vore det ju super med ett fint picknickset i plast som man kan använda varje gång! 🙂

  17. Agnethe

    Jag bor i studentlägenhet och här har vi piknik flera gånger i veckan när väderet tillåter det. Alla tar bara med något de har hemma så möts vi på gräsmattan utanför till en mysig ”knytis”. SÅ mysigt och mycket trevligare än att äta sin middag hemma ensam.

    Tipset då är att ha en god kladdkaka eller något annat till efterrätt – det blir alltid så uppskattat!

  18. Evelina

    Jag har alltid en filt i bilen, om det skulle dyka upp ett tillfälle för picknick. Spontana tillfällen tycker jag är mest mysigt. Vi köper pasta sallad eller en macka och åker ut till kusten och sätter oss och njuter. Mer än så behövs inte. Det är vardagslyx.

  19. Cecilia Fridh

    Picknick är det bästa min kille på 6 år vet. Och för oss är det bara det enkla som krävs för att få en härlig stund med familjen mitt i alla stress i vardagen. Vi tar maten vi lagat för dagen och går ut i gräset och sätter oss för att få de mer rofyllt att äta. Att sen få duka upp fina tallrikar på våra picknickar vore så underbart och mina barn skulle njuta ännu mera.
    Sen som du själv skrev, så är det underbart att träffas med vänner i parken, leka och äta gott. Inga måsten.
    Tack för en bra blogg.
    / Cecilia

  20. Carina

    Som liten brukade jag & min kusin picknicka ofta, då överraskade min faster & farmor med olika innehåll, det var alltid lika spännande att ta bort filten från korgen & se innehållet. Så mitt bästa tips är att be någon annan fixa innehållet i picknickkorgen, spännande & det kan inte bli fel.:)

  21. Christine

    Mitt bästa tips är beställ soligt väder, be alla dina vänner ta med ngt smarrigt och möt upp i en park eller skog. Njut av den underbara pickningen men…ta med brännbollskittet också! Vi är gamlingar över 30 här i Lund=), men fortfarande blir alla sjukt taggade efter picknicken är klar, då är det spel som gäller!

  22. Frida

    Mitt bästa picknicktips är att knalla ut i naturen och försöka ta sig till ett ställe som ligger lite otillgängligt, på så sätt kan det bli ett litet äventyr, vilket förgyller hela picknicken och kan göra att man har ett minne för livet:)

  23. Sofia

    Mitt bästa picknick-tips är att inte planera och tveka så länge. Var spontan och se alla möjligheter till picknick! Sätt sig på gräset med lunchlådan istället för framför datorn, sväng ihop en hemmagjord pizza eller goda matiga mackor/snabba sallader och ta med din kärlek/vän ut en fin kväll istället för att bli kvar inomhus. Flytta ut lördagsmiddagen, köp plockmat som baguett, parmaskinka, oliver, en god ost och en flaska vin och njut av en ljummen sommarkväll. Baka scones och njut av en frukost i det gröna.
    Så, spontanitet och att se alla möjligheter är mitt tips! Krångla inte till det, utan ta tillvara på de tillfällen vårt mörka land erbjuder solsken:)

  24. Anna

    Mitt bästa picknicktips är att packa ner matsäck och barn i cykelvagnen, cykla ut till en härlig havsklippa, dyka i vattnet, simma någon kilometer och sedan avnjuta en härlig pastasallad som smakar extra gott efter dagens roliga aktiviteter.

  25. Camilla

    Mitt bästa picknicktips: Ta med en god sallad (jag brukar göra kycklingpastasallad), och lite gott hembakat (t.e.x. muffins) och något att dricka). Det är allt som behövs i matväg och med en god vän slår jag mig gärna mig ner nära en sjö eller liknande 🙂

  26. Ylva

    Mitt bästa picknicktips är att gå/cykla en bit i naturen innan man slår sig ner. Då smakar picknicken extra bra och man kanske hittar ett nytt ställe att slå sig ner på 🙂

  27. Helena

    Mitt bästa picknick tips är att i mitt fall ta med mig mina föräldrar och min syster med familj och promenera några meter ner till vår privata badplats vid mitt familjehem, där börjar vi med ett dopp i vattnet innan vi kör en liten spabehandling med ekologiska spaskrubber och liknande som grannen tillverkar, undertiden packar vi upp allt det goda vi har med oss, olika sorters melon, en smarrig pastasallad (pasta, paprika, gurka, tomater, cashewnötter, gul och röd vattenmelon, gröna vindruvor, fetaost och kyckling), nybakta blåbärsbullar och kolsyrat vatten, mums fillibabba, sen hoppa ner i vattnet igen och komma upp lena som babyrumpor innan vi hugger in på det goda och njuter av att ha kvalitetstid med mina bästa familj som jag tyvärr bara träffar 2-3 ggr per år.

  28. Anna

    Mitt absolut bästa picknick tips är att steka pannkakor och skära i odrning god frukt kvällen innan. När man sedan vaknar på morgonen och solen strålar, packar man bara ner allt i picknic korjen och cyklar mot härliga gröna gräsmattor. Där kan man sedan njuta av en lugn stund med vämnner och familj i morgonsolen!

  29. Ann (PreggoFit)

    Åh, det vill jag vinna som ska vara LEDIG (gravpenning…) hela sommaren och kan tänka mig picknick var och varannan dag, om så bara hemma i trädgården.
    Mitt bästa tips är att göra kycklingwraps! Köp tortillas, grönsaker, en grillad kyckling, ceasardressing och parmesanost och fixa ihop bara, rulla in i folie och packa ner. En termos kaffe och en termos saft med isbitar och du är hemma!! Eller ja, det ska väl vara några hembakta bananmuffins också, helst.

  30. pilla

    Min favorit är en spontan storpicknick, dvs man är några stycken som bjuder in sina vänner och bekanta som inte känner varandra från innan. Alla tar med sig något ätbart eller drickbart så det blir en salig blandning. Picknicken kombineras även med brännboll. Och vad är inte bättre än gottefika, socialisering med nya bekantskaper och rörelseglädje?

  31. Mi Hanson

    Gör iordning din favvosallad och toppa med några jordgubbar eller melon! Det lyfter den vanliga salladen och ger en somrig känsla i gröngräset eller vid vattnet. En burk o en gaffel, allt som behövs 🙂

  32. Lina

    Det finns inte mycket som slår en fantastisk picknickmacka tycker jag. Den kan vara enkel, eller som en hel lunch. Bästa tipset är dock att lägga ihop mackan på plats. Ta med fyllning och grönsaker i burkar och fixa mackan precis innan den ska intas för att undvika en blöt och tråkig mackupplevelse. Enkelt, gott och passar alla!

  33. Anna

    Mitt bästa tips är att ta med glas, assietter, skålar m.m. i plast som kan återanvändas då vi på detta sätt sparar på miljön!

  34. Hanna

    Mitt bästa picknicktips är att ta med portabla högtalare så en kan lyssna på härlig och peppig musik!

  35. Jessica Sundberg

    Mitt bästa picknick-tips är att inte göra så stor sak av det hela. Köp något färdigt från affären (kyld dricka, kycklingklubbor, potatissallad och vanlig sallad går oftast hem hos alla – trötta inte ut dig själv i köket innan), ta med en filt och kubb och det viktigaste av allt – glatt humör! Umgås med dom som får dig att må bra!