Spark i baken

Italiensk glutenfri middag

Igår fick jag hem ett bud med ett nytt glutenfritt sortiment från ICA. Jag tål gluten, men eftersom jag känner flera som är glutenintoleranta var det kul att få testa produkter som de har att välja på i affären.

Till middag lagade jag pasta (tillverkad av rismjöl och majsmjöl) med tomatsås och stekt halloumi. Pastan smakade helt okej. Tyckte den smakade som vanlig pasta. Sedan blev tomatsåsen grymt god. Det kom med ett recept tillsammans med budet, men jag la till skogschampinjoner och babyspenat.

Italiensk tomatsås
500 g krossade tomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
2-3 msk tomatpuré
salt/svartpeppar
½ dl strimlad basilika
(+ skogschampinjoner och en påse babyspenat)

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken blir blank. Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén, skiva svampen och lägg i. Koka på svag värme (jag kokade runt 30 min). Smaka av med salt och peppar. Rör ner basilikan och babyspenaten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.