Spark i baken

Frukostvanor

Frukost 1 - innan träning.

Ett tidigt möte på förmiddagen satte stopp för min medverkan på tennisen, men jag hann i alla fall med att instruera cykel och core för ett morgonpiggt gäng. Jag är förresten inne i en riktig ägg-period just nu. Tar mig gärna tid varje morgon att koka ett ägg, ibland två. En del människor äter likadan frukost år efter år, själv brukar jag fastna för något och äta det ett tag, sedan byts det ut mot något annat och så vidare. På vintern blir det ofta gröt, men i år har jag inte varit så grötsugen. Något som jag däremot i princip alltid vill ha är en kopp kaffe och en smörgås eller två. Sedan kan jag variera pålägg och brödsort.

Dagens första frukost innan träning bestod av jordgubbsyoghurt blandat med keso och toppat med pumpakärnor och blåbär. Efter träning blev det kaffe, ägg och två smörgåsar med smör och ost. Hade gärna toppat med paprika eller groddar, men det var slut i kylen.

Vad äter du helst till frukost för att få en grym start på dagen?

Dagens andra frukost - efter träning.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Jag varierar ganska mycket mellan havregrynsgröt med hemmagjord svartvinbärssylt, kesella med bär och kanel och knäckebröd med ägg.

  2. Cecilia

    Min bästa frukost just nu är havregrynsgröt med äpplemos, kanel och havredryck. Och gärna en smörgås på hembakt surdegsbröd med ost och gurka samt en stor kopp te!

  3. emi

    Jag är helt och hållet insnöad på havregrynsgröt till frukost. Men jag ”pimpar” den lite, har kanel, kakao, ett ägg samt linfrön i gröten och kokos, banan och äppelmos på, tillsammans med mjölk såklart!

  4. Cindy

    Jag kör oftast samma sak varje morgon 🙂 2 grova mackor (helst helafrön), ost och paprika på den ena och kalkonbröst och tomat på den andra. Till det blir det en kiwi, ett kokt ägg och en kaffe med varm havremjölk. På helgen när det blir mysfrukost med sambon och lilleman lägger jag gärna till en smoothie gjord på naturell yoghurt och frukt/bär. Har idag inhandlat färsk annans till morgondagens smoothie, yummie!

  5. Josefin

    Jag är en storätare till frukost. Brukar bli 1 kokt ägg. Turkisk yougurt blandat med kvarg toppat med linfrön och blåbär. 1 finncrisp med massor med bregott och 4-5 ostskivor, eventuellt lite gurka och paprika på om det finns hemma. Sen självklart Detta är dock om jag inte tränar på morgonen. Tränar jag på morgonen så blir det oftast äggmjölk (2 råa ägg, 2 dl kokande vatten, 1dl kaffe, 2 msk kokosfett/riktigt smör och lite kardemumma). Låter läskigt men är riktigt gott faktiskt!

  6. Jessica

    Jag är inne i en grötperiod just nu, helst med banan och kanel på toppen 🙂 Ibland ett ägg på det, och en kopp kaffe efteråt. Annars blir det ett par smörgåsar med något gott pålägg 🙂

  7. Moa

    Denna vecka:
    Ekologisk mild yoghurt, hallon, frön, nötter, +tranbär/gojibär, kokt ägg o frökuse med kalkon & paprika…kaffe med varm vispad mjölk till det.

    Trevlig helg!

  8. Anna Ivarsson

    Jag är en av dem som gärna äter samma frukost varje dag:
    – en stor kopp te, jag varierar mellan svart och grönt
    – en tallrik fil med frukt/bär och hemmagjord müsli (havregryn, fiberhavregryn, rågflingor, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön) toppad med kanel.
    – ett kokt ägg med örtsalt
    Det är konstigt, jag tröttnar inte, utan ser snarare fram emot att äta min frukost eftersom jag känner att jag mår så bra på den! På helgerna händer det dock att jag avviker från mina frukostvanor, då bakar jag gärna något gott bröd – grovt filmjölksbröd med ägg och makrill eller med kiwi och banan (rekommenderas varmt!) blir det då istället 🙂

  9. Annica

    Hej! Använder du pulsklocka och har du isåfall någon du kan rekommendera? Det känns som en rätt dyr pryl men min PT tycker jag ska skaffa en. Vill isf ha en bra men inte överkomplicerad (behöver ju inte GPS när man springer på löpband) och helst inte för dyr.

    1. Spark i baken

      Jag har haft några olika pulsklockor, endast från Polar. Använder inte klocka så ofta, ibland när jag springer. Jag skulle gå till en sportaffär och fråga expediten. Säg vad du vill använda den till och be att få se olika modeller och jämför priser. En pulsklocka behöver inte vara särskilt dyr om man bara vill ha basic-funktioner. Polars F-serie tycker jag funkar bra.