Världsgott drinksnacks! Parmesankex med lite rosmarin. De är salta så inte så mycket barnkex, Magda och Annie var grymt besvikna, de trodde det var söta kex. Inget för dem desto mer för oss vuxna. Ni kommer älska dem. Passar väldigt bra till Prosecco/Champagne/mousserande drinkar.
Du behöver (ca 20 st)
160 g smör (rumsvarmt)
160 g vetemjöl
60 g riven parmesan
2 kvistar färsk rosmarin
salt,peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C
Blanda, smör, vetemjöl och riven parmesan med lite salt och pyttelite peppar, gärna i matberedare. Dra av bladen från rosmarinkvisten och hacka i lite mindre bitar och blanda ner i degen.
Rulla små bollar av degen och platta till lite. Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen cirka 15-20 minuter, tills de blivit lätt gyllenbruna.