Matstugan

Matstugan

Annons

Välkommen till min nya sida – Lindas Matstuga

Nu är min nya sida och mitt nya namn klart – VÄLKOMNA till lindasmatstuga.se 

Jordgubbsgalette

Idag hittar ni receptet på den här jordgubbsgaletten på min nya sida: lindasmatstuga.se

Tusen tack Loppi och alla underbara bloggkollegor för den här tiden, kommer sakna er. Men nu full fart framåt!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Fjällbacka – Redan kär

Fjällbacka

Efter 5 timmars bilkörning från Stockholm plus tid för några stopp på vägen för frukost, lunch och toabesök så kom vi då äntligen till Fjällbacka. Noteras dock att Magda hade sådär tusen utbrott om allt och har sparkat och slagit åt alla håll, vägrat ditt och vägrat datt, tärande lika mycket för henne själv som för alla runt omkring.  Men Fjällbacka öppnade upp sig som ett litet himmelrike.

Fjällbacka

Det är så vackert här att man fullkomligt baxnar. Vi var snabbt nere vid hamnen för att snappa upp lite turistbroschyrer (turistbyrån hade hunnit stänga för dagen), sedan till lilla huset och hämta upp nyckel, packa upp, åka och handla lite mat och i säng med barnen. Trött. Imorgon ska ni få se bilder på huset som är mysigt och jag längtar efter att upptäcka.

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Kontraktbryt och Psykbryt

stor header linda matblogg (1)

Senaste veckan har varit en berg-och-dalbana. Jag sade upp mig från Loppi i mars. Samtidigt blev jag erbjuden att blogga på en annan sida och få mer betalt för att blogga där än jag fått på Loppi. Jag tackade ja och skrev kontrakt. De skulle föra över min blogg och hjälpa mig med det mesta. Det är en väldigt stor sida och de skulle lobba för mig och boosta upp bloggen och jag skulle garanterat öka besöksstatistiken. Hur som ju mer jag mailade med dem ju mer gick det upp för mig att de ville styra min blogg angående innehåll osv. Så, jag fick ett ryck och sa upp mig och bad dem bryta kontraktet för en vecka sedan.

matstugan-header

Bestämde mig för att köra min egen grej, på min egna domän.  Men i måndags grät jag mig igenom dagen, totalt psykbryt. Hur kunde jag säga nej till att tjäna pengar på bloggen, jag som är ensamstående och inte ens har råd att resa utomlands med mina barn, och sedan så säger jag nej till de extra pengarna och skulle istället betala för hjälp att sätta ihop en egen blogg, hitta och köpa en ledig domän, betala för webhotell och allt det på mindre än en vecka. Måndag kväll var bestämt sedan länge att jag och två av mina närmsta vänner skulle gå ut och äta på Supper – Gården. Jag blev sen och messade och min kompis ringde mig på bussen och då började tårarna bara flöda och jag grät hela vägen in till stan av stress, press och omöjligheten i att hinna få en blogg ‘up and running’ på några dagar. Men man gör sina val och för mig handlar 2015 om att ta kontroll över mitt liv på ett bättre sätt. Med otroligt massa professionell hjälp, ett antal timmar på Skype, hundratals mail fram och tillbaka så börjar sidan ta form, EXAKT så som jag har velat ha den med lite småroliga funktioner dessutom.  Är ni nyfikna så vassego att kika in på lindasmatstuga.seAllt är inte klart än, men på god väg. Fin helg på er! Vi hörs och syns från Fjällbacka

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

  1. Carro

    Håller med ovanstående, tycker många verkar vara mer intresserade av pengar och att få gratissaker, så man vet inte vad som är äkta och inte snart längre, stå på dig!

Se fler...

Fjällbacka kallar

Imorgon: Fjällbacka på Västkusten. Som jag längtar. Jag har ännu inte varvat ner utan sprungit runt och fixat. Matstugan byter namn och kommer finnas på ny plats inom en vecka. Nervöst som bara den. Det ska bli så skönt nu att dra iväg med barnen och bara vara lite. Jag hoppas såklart på bra väder, men bara att ha tid med barnen är himmelriket vare sig det regnar eller är högsommar. Vi åker imorgon bitti till Fjällbacka och för mig som aldrig varit på Västkusten ska det bli oerhört spännande.

DSC_1386

Håller på och packar: Sommarens nya kylväska är från Rice med små söta citroner på, Vattenflaska med kolv för frukt och örter från Sagaform och Noxidoxi Mist STOP! som är en ansiktsspray för fukt och näring (har alltid en anisktspray på sommaren och alltid en stående på jobbet) som kom med i Glossy Box – Morsdag 2015 boxen.

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Sous Vide Cirkulator – Lyxkrogen flyttar in

Sous vide - OBH Nordica

Nu är det dags att skriva lite om Sous vide. Jag har testat min Sous vide cirkulator från OBH Nordica nu under flera veckor och jag är ärligt helt begeistrad över den perfektion man uppnår med en Sous vide. Det kött du sänker ner i en Sous vide, fiskar du upp mört och saftigt, precis som på en lyxkrog. Sous vide tillagning ger dig perfekt kontroll av temperaturen rakt igenom på det du tillagar. Det betyder att du själv väljer exakt det slutresultat du vill ha, t ex medium, rare eller well done och det kommer bli precis så varje gång.  Sous vide maskiner är något som har använts i köket exklusivt på de finare restaurangerna, men sedan en liten tid tillbaka så säljs Sous vide för hemmabruk.

Fördelarna med Sous vide tillagning:

  • Genom att det som tillagas försluts i tätslutande påsar innan det sänks ner så behålls smakerna på ett betydligt mer tydligt sätt.
  • Vitaminer behålls
  • Det tillagas på ett ‘snällt’ sätt som gör att det blir mört och saftigt
  • Det tillagar sig självt och man kan göra annat under tiden
  • Energisnålt

DSC_1235

Jag är så kär i min Sous vide cirkulator att jag tog med den till Rose-Marie på midsommar. Jag var lyrisk då jag upptäckte hur bra det blev att använda termometer vid mat och bak och har inte grillat en enda gång utan en termometer de senaste somrarna, så är jag helt fascinerad av hur man kan gå från termometer-perfekt till att det blir ännu bättre. Trodde inte det var möjligt. Du kan verkligen skippa lyxkrogen för en dyr köttbit om du har en Sous vide, du får det precis sådär ‘outstanding’ med en Sous vide. Så, ja, jag bar den med mig som en liten bebis på midsommar.

19765

Sous vide är franska och betyder ‘under vakuum’. Det är en metod för att koka i vakuumförpackade påsar på en låg temperatur under längre tid. Metoden utvecklades i Frankrike i mitten på 70-talet och till idag har det varit en metod som används flitigt på finare restauranger. Under senare tid har det dock börjat komma Sous vide maskiner för hemmen. Lyxrestaurangen flyttar in. Sous vide tillagning skiljer sig på främst två sätt från det traditionella sättet att koka:

1. Rå mat är vakuumförpackad i plastpåsar

2. Maten tillagas med en kontrollerad exakt upphettning

DSC_0673

Jag har ännu inte testat något annat än just kött så jag håller mig till det i det här inlägget. Jag kommer dock testa fisk, grönsaker och kyckling inom den närmaste tiden.

DSC_1198

Det är väldigt enkelt att använda en Sous vide, se t ex HÄR. Du fyller helt enkelt på med vatten i maskinen, ställer in den temperatur du vill ha på det du tillagar beroende på hur du vill ha det (tabeller medföljer). Du ställer även in tiden (tabeller medföljer även här). Det vanliga är att det tillagas under drygt två timmar. Du kan göra annat medan det tillagas. Är det en köttbit du tillagar så brukar jag grilla på ytan på grill eller i pannan en minut på varje sida bara för att få den där bruna ytan. Väldigt bekvämt när du inte ens behöver passa utan låter Sous vide göra jobbet och din del är att få den snygga grillytan.

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera