Vet ni vad rabarber och kyckling, mums. Första fantastiska rabarberstjälkarna från Årstidernas leverans blev den här underbara middagen. Det här är ett Arla recept, men något ändrat.
Till en god sallad med blåbär, feta, ruccola, rödlök och lite olivolja…
Du behöver
500 g kycklinglårfiléer
1 tsk salt
Smör
3 dl rabarber i bitar
2 dl vispgrädde
2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1⁄2 dl hackad gräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
1. Salta kyckling. Bryn på kycklinglårfiléerna i smör i stekpanna.
2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och strössla över rabarberbitarna.
3. Rör ihop grädde, honung, kycklingfond och pressad vitlök. Häll över det kycklingen och rabarbern.
4. In i ugnen cirka 15 min.
5. Strössla över gräslöken och servera