Kyckling med rabarber – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Kyckling med rabarber

Kyckling med rabarber

Vet ni vad rabarber och kyckling, mums. Första fantastiska rabarberstjälkarna från Årstidernas leverans blev den här underbara middagen. Det här är ett Arla recept, men något ändrat.

DSC_0302

Till en god sallad med blåbär, feta, ruccola, rödlök och  lite olivolja…

Du behöver

500 g kycklinglårfiléer

1 tsk salt

Smör

3 dl rabarber i bitar

2 dl vispgrädde

2 msk honung

2 msk konc kycklingfond

1 pressad vitlöksklyfta

12 dl hackad gräslök

Gör så här

Sätt ugnen på 225 C

1. Salta kyckling. Bryn på kycklinglårfiléerna i smör i stekpanna.

2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och strössla över rabarberbitarna.

3. Rör ihop grädde, honung, kycklingfond och pressad vitlök. Häll över det kycklingen och rabarbern.

4. In i ugnen cirka 15 min.

5. Strössla över gräslöken och servera

rabarber sallad blåbär

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.