Äpplig Coleslaw – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Äpplig Coleslaw

Coleslaw äpple

Coleslaw med äpple är nog min bästa coleslaw. Vanlig coleslaw som helt enkelt plussas på med ett rivet äpple. Ärligt kan jag inte komma på något alls som inte skulle passa till. Det där  lilla extra sötsyrliga i en coleslaw är kanon. Grundreceptet kommer från fantastiska Grilltillbehör från Arla köket, men jag plussade på med äpplet. Om ni kan få tag i färsk vitkål så finns det inget som slår det då man gör en coleslaw.

Du behöver

200 g vitkål
1 morot
½ gul lök

1 äpple
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
½ krm svartpeppar

Gör så här

1. Finstrimla kålen. Skala och riv
moroten. Skala och hacka löken. Riv äpplet grovt

2. Blanda med crème fraiche, majonnäs,
senap, salt och peppar.

3. Låt stå i kyl minst 1 timme.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.