Coleslaw med äpple är nog min bästa coleslaw. Vanlig coleslaw som helt enkelt plussas på med ett rivet äpple. Ärligt kan jag inte komma på något alls som inte skulle passa till. Det där lilla extra sötsyrliga i en coleslaw är kanon. Grundreceptet kommer från fantastiska Grilltillbehör från Arla köket, men jag plussade på med äpplet. Om ni kan få tag i färsk vitkål så finns det inget som slår det då man gör en coleslaw.
Du behöver
200 g vitkål
1 morot
½ gul lök
1 äpple
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
Gör så här
1. Finstrimla kålen. Skala och riv
moroten. Skala och hacka löken. Riv äpplet grovt
2. Blanda med crème fraiche, majonnäs,
senap, salt och peppar.
3. Låt stå i kyl minst 1 timme.