Ceasarsallad med en twist – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Ceasarsallad med en twist

Ceasardressingen bara måste vara sådär krämigt parmesanig och balanserad med sältan. Mitt recept på Ceasardressing har prövats fram och jag måste säga att det är den bästa dressingen jag smakat till en ceasarsallad.

Ceasarsallad

Jag har en twist också som jag har snöat in på nu. Jag byter ut brödkrutonger mot rotfruktschips, blir ärligt helt fantastiskt gott.  Bara ta en näve rotfruktschips och lägg på sist. Jag använder även Kronfågels minutfilé som man bara behöver steka 3 minuter på varje sida och dessutom är den otroligt mör, perfekt till Ceasarsallad. Har ni någon rolig eller sådär urgod twist på Ceasarsallad?

 

Du behöver  (4 pers)
500 g kyckling
romansallad
rotfruktschips
bacon
tomater
(Parmesan, salt, peppar)
Ceasardressing
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral olja (t ex raps eller majs)
1 tsk citronjuice
1 msk vitvinsvinäger (eller röd)
3 msk finriven parmesan
1-2 sardeller (eller Zetas sardellcreme som är väldigt smidig och man slipper hacka och lukta sardell)
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Dressingen 
Ta ut alla ingredienser till dressingen från kylen så att de har en rumstemperatur då du gör dressingen.
Blanda/mixa äggulor, pressad vitlök, senap, citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under tiden som du vispar runt. Vispa på tills det är en slät majonäs. Tillsätt vinäger, finhackad sardell och fint riven parmesan.
Kycklingen 
Bryn kycklingen runt om i rikligt med smör. Om du använder Kronfågels minutfilé så 3 minuter på varje sida. Använder du vanliga filéer så  lägger du över dem (efter att du brynt dem) i ugnssäker form och in i ugnen tills innertemperaturen är 70 C. Det tar ca 30 min. Det här kan du göra dagen innan och bara skära upp de kalla filéerna.
Salladen
Skär kycklingfilé i tunna skivor. Knaperstek bacon.  Lägg upp blad av romansalladen och på med allt annat, glöm inte tomaterna, ringla över rikligt med dressing. Strössla över rotfruktschipsen. Alternativt så blandar du bladen med dressingen och plussar på  med resten. Du gör som du själv tycker är snyggast, bäst, godast!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.