Matstugan

Knäckig Rabarberpaj – Godaste

Rabarberpajen som omvände mig. Jag som alltid haft svårt för rabarber blev helt frälst på den här pajen. Knäck och rabarber är en perfekt kombo.

Rabarberpaj knäckig

Förutom att vara himmelsk så svänger man ihop den på ingen tid, sådant gillas.

Du behöver

2-3 Rabarberstänger (så att de i små bitar täcker pajformsbotten)
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
1. Skär rabarber i små bitar och lägg i smord pajform
2. Smält smör, sirap, grädde
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över smörblandningen. Bred smeten över rabarberbitarna. Ställ in formen i ugnen i cirka 40 minuter.

Knäckig rabarberpaj

Plussade på med kanderade violer, violströssel och Village Candles Violet Blossom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.