Vill ni ha en snabbsallad som blir sådär fredagsmysig, då är den här toppen och känns alldeles lagom med jobb efter en jobbvecka. Ursprungsreceptet kommer från Arla, men är lite omgjort här och där. Fin fredag på er.
Du behöver
100 g parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka) i skivor
200 g pasta (t ex fjärilspasta)
2 dl riven ost (ta någon favorit)
1 vitlöksklyfta (pressad)
2 msk olivolja
1 msk vinäger
1 nypa salt, 1 nypa svartpeppar
300-400 g Galiamelon
250 g Körsbärstomater
½ rödlök
sallad av valfritt slag
1 dl solrosfrön (rostade)
Någon god Smaksatt creme fraiche t ex tomat/basilika från Arla
Gör så här
1. Koka pastan. Häll av kokvatten och spola kallt vatten över och ös ner i en bunke.
2. Blanda vitlök, olivolja, vinäger, salt peppar och häll över pastan. Rör ner osten i pastan.
3. Skär melonen i bitar, dela tomaterna på mitten, skiva rödlöken. Häll över pastan på uppläggningsfat och lägg på tomater, rödlök, melon och skinka och sallad.
4. Strössla över rostade solrosfrön
5. Servera med god smaksatt creme fraiche