Pastasallad med melon och parmaskinka – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Pastasallad med melon och parmaskinka

Sallad

 

Vill ni ha en snabbsallad som blir sådär fredagsmysig, då är den här toppen och känns alldeles lagom med jobb efter en jobbvecka. Ursprungsreceptet kommer från Arla, men är lite omgjort här och där. Fin fredag på er.

Du behöver

100 g parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka) i skivor

200 g pasta (t ex fjärilspasta)

2 dl riven ost (ta någon favorit)

1 vitlöksklyfta (pressad)

2 msk olivolja

1 msk vinäger

1 nypa salt, 1 nypa svartpeppar

300-400 g Galiamelon

250 g Körsbärstomater

½ rödlök

sallad av valfritt slag

1 dl solrosfrön (rostade)

Någon god Smaksatt creme fraiche t ex tomat/basilika från Arla

Gör så här

1. Koka pastan. Häll av kokvatten och spola kallt vatten över och ös ner i en bunke.

2. Blanda vitlök, olivolja, vinäger, salt peppar och häll över pastan. Rör ner osten i pastan.

3. Skär melonen i bitar, dela tomaterna på mitten, skiva rödlöken. Häll över pastan på uppläggningsfat och lägg på tomater, rödlök, melon och skinka och sallad.

4. Strössla över rostade solrosfrön

5. Servera med god smaksatt creme fraiche

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.