Ni kan se fram emot extra goda rökiga korvar från Lithells i sommar. Lagom till grillsäsongen lanserar nämligen Lithells extra rökiga smaker: Bokspånsrökt Grillkorv och Chorizo och alspånsrökt Kabanoss. I söndags premiärgrillade vi och jag vill grilla nu mest varje dag. Har ni grillat än? Alltså det här blev så gott. Till picklad rödlök, Lime- och basilikacoleslaw, kryddiga majskolvar med spiskummin, parmesan och pinjenötter och pain riche. Dessa tillbehör är signerade fredagskocken Mattias Larsson, galet gott! Recept ser ni nedan.
Potatisen är en specialare som min kompis man lärde mig för någon sommar sedan: Potatis med rikligt av Italiensk salladskrydda, olivolja, vitlök och färsk timjan, storfavorit hos oss.
Lime- och Basilikacoleslaw
450 g vitkål, finstrimlad
2 lime
½ tsk salt
½ tsk strösocker
1 msk dijonsenap
1 dl strimlad basilika
200 g majonnäs
persilja
Kryddiga majskolvar
2 majskolvar, delade ansade och blancherade
2 krm malen spiskummin
25 g parmesanost, finriven
½ dl pinjenötter, finhackade
olja, salt
Pensla färdigkokta majsen med olja och grilla några minuter tills de fått fin färg, badda därefter i kryddblandningen
Kötthalten är 71% på Kabanossen och 60% på de andra två. Barnens stora favvo blev grillkorven, jag tyckte alla var goda. En toppengrej är att skinnet är väldigt tunt, gillas när man har barn.
Ja, grillsäsongen börjar tidigt här hemma hos oss eftersom jag älskar grillat !!
Vicki