Matstugan

Premiärgrillat – Grillsäsongens nyheter från Lithells

Lithells korv nyheter rökta

Ni kan se fram emot extra goda rökiga korvar från Lithells i sommar. Lagom till grillsäsongen lanserar nämligen Lithells extra rökiga smaker: Bokspånsrökt Grillkorv och Chorizo och alspånsrökt Kabanoss. I söndags premiärgrillade vi och jag vill grilla nu mest varje dag. Har ni grillat än? Alltså det här blev så gott. Till picklad rödlök, Lime- och basilikacoleslaw, kryddiga majskolvar med spiskummin, parmesan och pinjenötter och pain riche. Dessa tillbehör är signerade fredagskocken Mattias Larsson, galet gott! Recept ser ni nedan.

DSC_0016

Potatisen är en specialare som min kompis man lärde mig för någon sommar sedan: Potatis med rikligt av Italiensk salladskrydda, olivolja, vitlök och färsk timjan,  storfavorit hos oss.

Lime- och Basilikacoleslaw

450 g vitkål, finstrimlad

2 lime

½ tsk salt

½ tsk strösocker

1 msk dijonsenap

1 dl strimlad basilika

200 g majonnäs

persilja

Kryddiga majskolvar

2 majskolvar, delade ansade och blancherade

2 krm malen spiskummin

25 g parmesanost, finriven

½ dl pinjenötter, finhackade

olja, salt

Pensla färdigkokta majsen med olja och grilla några minuter tills de fått fin färg, badda därefter i kryddblandningen

DSC_0041

Kötthalten är 71% på Kabanossen och 60% på de andra två. Barnens stora favvo blev grillkorven, jag tyckte alla var goda. En toppengrej är att skinnet är väldigt tunt, gillas när man har barn.

DSC_0031

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.