Matstugan

Tysk Citronkaka med vallmofrön och chokladglasyr

Citron, vallmofrön och mörk choklad, liksom hör ihop.

Tysk citronkaka med vallmofrön och chokladglasyr

Gjorde en snabbkaka till min kollega som kom förbi med gullkaninerna som vi är kaninvakt till i sådär två veckor. Jag dekorerade med sockerdekorationer i form av påskkycklingar.

Ingredienser
150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
½ citron (finrivet skal)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

2 msk vallmofrön

Fyllning
2 dl florsocker
saft från1 citron
2 msk vatten

Glasyr
1 dl vispgrädde
100 g choklad, mörk

1 matsked smör (en liten klick helt enkelt)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smöra en rund hålform väl (som rymmer 1½ l)

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg, socker, salt och citronskalet några minuter tills det är fluffigt.

4. Rör ner det smälta smöret

5. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och vallmofrön i äggsmeten. Häll smeten i formen.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Låt kakan svalna en liten stund.

Fyllning

1. Blanda citronsaft, vatten och florsocker.

2. Låt kakan vara kvar i formen. Gör hål med ett runt träskaft (rätt stora hål alltså) på kakans hela bottensida. Häll lite av citronfyllningen i hålen på kakan till fyllningen är slut. När du är klar vänder du upp kakan på ett fat.

Glasyr

Hetta upp grädden. Dra kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen i små bitar och klicka ner smöret. Rör om tills allt har smält ihop. Låt vara någon minut. Häll över kakan. Vänta lite och tryck sedan dit dekorationer av valfritt slag. Låt kallna. Pudra gärna över lite florsocker.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.