Acai Bowl – Supernyttigt och supergott – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Acai Bowl – Supernyttigt och supergott

DSC_0518

God morgon! Föreslår en supergod, supernyttig, supertrendig Acai Bowl. Min favoritfrukost, mellis och kvällsgodis just nu.

Acai Bowl är både supernyttigt och supertrendigt. I USA kan man köpa en Acai Bowl var som. Fantastisk snabbmat, mellis, kvällsgodis osv. Smaken är lite som en blandning av blåbär, choklad, björnbär, hallon. Acai Bowl blir lite som Frusen Yoghurt i konsistensen och är både så gott och så lätt att göra. Açaibären växer vilt i Sydamerika, i ett palmträd. Här i Sverige hittar vi bären främst i pulverform. Men hittar du bären så använd dem till att göra din Acai Bowl (det ska vara ännu godare).

Açaibären räknas som ett av världens absoluta superbär. Otaliga forskningsrön har bara förstärkt den bilden. Vid en jämförelse med blåbär (som också räknas till superbären) så innehåller açaibären 3-6 gånger så mycket antioxidanter (ämnen som neutraliserar fria radikaler och därför minskar risken för allvarliga cellskador i kroppen och håller uppe kroppens skydd mot åldrande). Dessutom innehåller bären vitaminerna B1, B2, B3, C, E, mineralerna järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium. I bären finns också aminosyror, de nyttiga fettsyrorna Omega 6 och 9, vilka förbättrar blodcirkulationen.

acai bowl

Du behöver (för 1 generös bowl)

1 frusen banan (frys in banan i skivor, ta ut den frysta bananen sådär 10 minuter innan du mixar den så att inte mixerbladen förstörs)

1,5 dl bär, t ex blåbär/jordgubbar/hallon (frysta eller färska)

1 generös msk med Acaipulver

1 dl kokosgrädde/mjölk (eller mandelmjölk, sojamjölk eller annan mjölk)

Mixa i mixer eller med stavmixer till en konsistens i likhet med frusen yoghurt. Toppa med smarriga saker, exempel nedan.

 

Topping

Färska bär

Kokosflingor

Kokoschips

Granola

Hackade nötter

Pumpakärnor

Solrosfrön

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Matstugan
      Matstugan

      Jag köper det på min vanliga ICA. Just det acaipulvret jag har är från Renee Voltaire. Titta på nätet annars, eller vilken hälsokostbutik som helst. Vet att flera apotek har acaipulver också:-)