Ädelost med broccoli i krämig sås med kassler (eller resterna från skinkan). Den här gillar både jag och barnen, det är smakrikt, massor med broccoli och det hela sköter sig finfint i ugnen medan du gör annat. Ha en fin måndag och vecka.
(4 pers)
500 g broccoli
500 g kassler (eller om du har rester kvar av julskinkan)
6 dl mjölk (3%)
3 1/2 msk vetemjöl
140 g ädelost
salt., peppar
Sätt ugnen på 225 C
1. Tina grönsakerna om de är frysta. Låt dem rinna av i durkslag
2. Skiva kasslern rätt tunt och lägg i en smord, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Fördela broccolin ovanpå.
3. Vispa hälften av mjölken med mjölet i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken och låt koka upp under fortsatt omrörning. Sjud ca 5 minuter. Rör då och då. Ta från värmen och smula ner ädelosten. Låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll såsen över kassler och broccoli. In i ugnen 20–25 minuter.