Till oxfilémedaljongeR eller annat gott kött (eller fisk med för den delen) passar den här krämiga gratängen som blir lyxigare med gruyereost, sötpotatis, palseternacka och potatis. Du kan förbereda allt ända till att det ska in i ugnen.
Du behöver (4 pers)
200 g sötpotatis
150 g palsternacka
150 g potatis
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1 dl mjölk
70 g gruyereost (riven)
salt,peppar
Gör så här
1. Skala och skiva sötpotatis, palsternacka och potatis tunt (ca 2 mm). Blanda om och häll över i ugnsform
2. Pressa över vitlöken
3. Blanda grädde, mjölk och ost och häll över. Salta och peppra
4. Sätt över plastfolie och ställ in i kylen om du vill förbereda.
5. Sätt ugnen på 175 C. Ta av foliet och ställ in i ugnen ca 35 minuter.