Matstugan

Äppelglögg

DSC_0108

Jag har med mig den här underbara alkoholfria glöggen till min bror idag. Den fick vi på ICAs julevent. Den är lätt äpplig och julkryddig i smaken och är perfekt till både barn och vuxna. God Jul!

Äppelglögg

Ca 11 dl

1 bit, ca 3cm färsk skalad ingefära

2 kanelstänger

1/2 tsk kardemummakärnor

1 dl råsocker

2 dl vatten

1 apelsin

1 liter äppelmust

Gör så här

1. Skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med

socker och vatten. Koka upp och låt det koka hårt i 3-4 minuter.

2. Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte med).

3. Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med apelsinskalen, kryddsockerlagen och

äppelmust. Låt glöggen stå och dra i några timmar.

4. Värm glöggen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.