Matstugan

Godaste julkolan

Nu ska ni få receptet på den kolan jag gjorde på eventet på NOGA Matstudio. Jag gjorde den hemma idag. Går väldigt snabbt och den innehåller endast två ingredienser: honung och mörk choklad. Så galet god. Toppade den med rostad mandel, frystorkade hallon och flingsalt.

KOLA MED HONUNG MÖRK CHOKLAD

Ingredienser

250 g mörk choklad

175 g honung

10 g frystorkade bär (jag använde Mill & Mortars frystorkade hallon)

50 g rostade mandlar

Havssalt

kola

Gör så här

1. Hacka mandlarna fint och ställ åt sidan.

2. Häll honungen i en kastrull och låt den koka upp, dra av och låt den vila i 5min.

3. Blanda ner chokladen och vispa den blank med hjälp av en visp (eller i matberedare med visp).

4. Häll upp smeten i spritspåsar och spritsa ut långa ”stänger”. De flyter ut något.

5. Strö på de hackade mandlarna och frystorkade hallon. Avsluta med havssalt. Tryck till lite.

6. Ställ in dem i kylen och låt dem kylas ner

7. Skär av kanterna på längden, så det blir en jämn kant. Skär i bitar.

kola honung mörk choklad

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.