Nu ska ni få receptet på den kolan jag gjorde på eventet på NOGA Matstudio. Jag gjorde den hemma idag. Går väldigt snabbt och den innehåller endast två ingredienser: honung och mörk choklad. Så galet god. Toppade den med rostad mandel, frystorkade hallon och flingsalt.
Ingredienser
250 g mörk choklad
175 g honung
10 g frystorkade bär (jag använde Mill & Mortars frystorkade hallon)
50 g rostade mandlar
Havssalt
Gör så här
1. Hacka mandlarna fint och ställ åt sidan.
2. Häll honungen i en kastrull och låt den koka upp, dra av och låt den vila i 5min.
3. Blanda ner chokladen och vispa den blank med hjälp av en visp (eller i matberedare med visp).
4. Häll upp smeten i spritspåsar och spritsa ut långa ”stänger”. De flyter ut något.
5. Strö på de hackade mandlarna och frystorkade hallon. Avsluta med havssalt. Tryck till lite.
6. Ställ in dem i kylen och låt dem kylas ner
7. Skär av kanterna på längden, så det blir en jämn kant. Skär i bitar.