Matstugan

Lammkotletter, rödvinssky och en höstig potatisgratäng

potatisgratäng med svamp lammkotletter ugnsrostade grönsaker rödvinsskyHelgens middag: Lammkotletter stekta i vitlök, rosmarin på en bädd av ugnsrostade grönsaker och till det en krämig potatisgratäng med shiitake och Ostronskivling (färdig väldigt god höstig gratäng från PEKA, se bild nedan). Dessutom en rödvinssky och en liten sallad. Väldigt helgigt, höstigt, mysigt.

potatisgratäng med svamp lammkotletter ugnsrostade grönsaker rödvinssky

4 pers

8 lammkotletter

8 morötter

6 vitlöksklyftor

8 små rödlökar

Några kvistar rosmarin

salt,peppar, olivolja

 

Sätt ugnen på 200 C

1. Skala morötter, rödlök och vitlök. Dela rödlök och morötter på mitten

2. Lägg alla grönsaker i en skål. Salta och peppra. Ringla över lite olivolja och blanda runt.

3. Häll över grönsakerna i en liten långpanna och ställ in i ugnen. Ca 20-30 minuter

Lammkotletter

Bryn lammkotletterna i smör med vitlök, rosmarinkvistar, salt och peppar, ca 3 min på varje sida.

Rödvinssky

Recept kommer

Peka svampgratäng
Peka svampgratäng

Potatisgratäng

Ta fram en liten långpanna, häll upp gratängen med svamp. Riv över mycket parmesan. Ställ in i ugnen samtidigt med grönsakerna, ca 30 minuter.

DSC_0084

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Lammkotletter är verkligen gott! Allt för många som inte ”vågar” smaka lammkött. Själv har jag omvänt hela min familj från deras fördomar om smak av yllekofta.