Helgens middag: Lammkotletter stekta i vitlök, rosmarin på en bädd av ugnsrostade grönsaker och till det en krämig potatisgratäng med shiitake och Ostronskivling (färdig väldigt god höstig gratäng från PEKA, se bild nedan). Dessutom en rödvinssky och en liten sallad. Väldigt helgigt, höstigt, mysigt.
4 pers
8 lammkotletter
8 morötter
6 vitlöksklyftor
8 små rödlökar
Några kvistar rosmarin
salt,peppar, olivolja
Sätt ugnen på 200 C
1. Skala morötter, rödlök och vitlök. Dela rödlök och morötter på mitten
2. Lägg alla grönsaker i en skål. Salta och peppra. Ringla över lite olivolja och blanda runt.
3. Häll över grönsakerna i en liten långpanna och ställ in i ugnen. Ca 20-30 minuter
Lammkotletter
Bryn lammkotletterna i smör med vitlök, rosmarinkvistar, salt och peppar, ca 3 min på varje sida.
Rödvinssky
Recept kommer
Potatisgratäng
Ta fram en liten långpanna, häll upp gratängen med svamp. Riv över mycket parmesan. Ställ in i ugnen samtidigt med grönsakerna, ca 30 minuter.
Lammkotletter är verkligen gott! Allt för många som inte ”vågar” smaka lammkött. Själv har jag omvänt hela min familj från deras fördomar om smak av yllekofta.