Matstugan

Hemmagjorda fiskpinnar med remouladsås – Lätt som en plätt

fiskpinnar

Vet ni hur lätt och gott det är med hemmagjorda fiskpinnar? Superlätt. Gjorde fiskpinnar till barnen och det tar inte mer tid än att steka på färdiga. Jag använde panko eftersom det blir lite krispigare, men du kan såklart använda ströbröd. Till det gjorde jag en stor sats remouladsås.

För 4 pers

ca 400 g torskfilé

vetemjöl

ägg (uppvispat)

panko

salt,peppar

1. Skär torsken i ’pinnar’.

2. Vänd i mjöl blandat med lite salt och peppar.

3. Vänd i ägg

4. Vänd i rikligt med panko

5. Stek i smör tills de är genomstekta och gyllenbruna

 

Remouladsås

1 dl bostongurka

1 äpple, skalat och finhackat

1 msk små kaprisbär, finhackade

2 schalottenlökar, finhackade

2 msk majonäs

2 dl rysk yoghurt

1 tsk strösocker

1 tsk citronsaft

2 tsk worcestershiresås

salt.peppar

 

Blanda ihop allt till remouladsåsen och låt den helst stå ett tag så smakerna gifter sig. Du kan gärna göra den dagen innan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.